Deze 5 must-haves in de badkamer vervang je eenvoudig door zero waste (en jij kunt ze winnen!)

‘Verander de wereld, begin bij jezelf’, oftewel: in je badkamer. Wil je graag je steentje bijdragen aan een beter milieu, maar weet je niet waar je moet beginnen (en ben je stiekem ook te lui om drastische stappen te ondernemen)? Snappen we. En toch mogen we er niet voor kiezen om dan maar niets te doen. Deze 5 must-haves in je badkamer vervang je eenvoudig door zero waste-producten. En het beste van al: jij kunt ze winnen!

1. Wattenschijfjes

Je gebruikt er een paar voor je make-up, een paar voor je nagellak en dan nog eentje voor de zekerheid, zodat toch alle restjes viezigheid van je gezicht verdwenen zijn. Prima dat je zo begaan bent met je huid, maar het milieu is niet zo blij met die berg doekjes die je dagelijks in de vuilbak gooit.

Ga voor een herbruikbaar reinigingsdoekje, of voor herbruikbare wattenschijfjes. Die van Holland & Barrett zijn gemaakt van biologisch katoen en kun je op dertig graden wassen.

2. Wegwerpdoekjes

Ook deze kun je gemakkelijk vervangen door een katoenen doek voor je gezicht. Gebruik je favoriete reiniger, leg de doek op je gezicht en haal je make-up eraf. #easypeasy

3. Scrub

Altijd weer een nieuwe scrub kopen? No more. Deze scrub-handschoen maak je gewoon even nat met warm water, en daarna voeg je er douchegel of zeep aan toe. Je eigen scrub én beter voor de planeet.

4. Tandenborstel

De bamboe tandenborstel is aan een opmars bezig: ook deze moet je na een tijdje natuurlijk weggooien, maar bamboe is wel een van de meest duurzame materialen ter wereld, in tegenstelling tot plastic.

5. Wegwerp-verpakkingen

Deze is al iets moeilijker, want als je een beetje op ons lijkt, ben je verknocht aan je favoriete beauty-producten en vind je het moeilijk om die te vervangen. Gelukkig zijn er al heel wat merken die inzien dat ook zij hun steentje kunnen bijdragen, en hervulbare producten op de markt brengen.

Ook bij Holland & Barrett kun je bijvoorbeeld gaan voor een hervulbaar potje van Beauty Kitchen. Zodra je product op is, retourneer je het in een van hun winkels en als beloning krijg je dan ook nog eens extra punten op je spaarkaart. #winwin

Win twee duurzame pakketjes

Ziezo: je weet nu hoe je je badkamer duurzamer en de planeet blijer kunt maken. Wil je meteen met een pakketje aan de slag? Wij mogen er twee van Holland & Barrett weggeven! Daar zitten herbruikbare wattenschijfjes, een katoenen doek, een scrub-handschoen, een bamboe tandenborstel en een cleanser en dagcrème van Beauty Kitchen in.

Wat je daarvoor moet doen? Deze selectie aartsmoeilijke vragen oplossen (zoals of je je wilt inschrijven op de nieuwsbrief).

PS: Ga nu niet ineens je hele badkamer-inhoud in de vuilbak kieperen. Hou je huidige producten liever bij tot ze écht op of slecht zijn, en vervang ze dan door deze producten. Iets met zero waste en zo.

Lees ook: 

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Deze 5 must-haves in de badkamer vervang je eenvoudig door zero waste (en jij kunt ze winnen!)
Sluiten