Jill
Jill Culinair 8 apr 2019

Bananen over? Maak dit bananenbrood met pecannoten

Bananenbrood met pecannoten smaakt altijd lekker. De textuur van deze cake is een combinatie van droog, crunchy en smeuïg. Daar wil je meer dan een plakje van!

Ons zusje Culy maakte onlang dit bananenbrood en toen we met puppyogen hun kant uitkeken gaven ze ons de toestemming dit recept met jullie te delen. Het is een frisse afwisseling van de basiscake of brownies.

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen
  • 250 gram bloem
  • Koffielepel bakpoeder
  • 115 gram zachte boter
  • 115 gram (bruine) suiker
  • 2 losgeklopte eieren
  • Snuif zout
  • Handvol pecannoten, grofgehakt

Zo maak je bananenbrood met pecannoten

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in.
  2. Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom. Mix de zachte boter met de suiker in een andere kom.
  3. Prak de bananen met een vork (hoe rijper de bananen hoe makkelijker dit gaat) en meng er de losgeklopte eieren door.
  4. Doe het banaan-ei-mengsel bij het suiker-boter-mengsel en meng goed door met een spatel of lepel. Meng er dan het bloemmengsel door.
  5. Voeg de fijngehakte pecannoten toe aan je bananenbrood voor een lekkere crunch.
  6. Doe het mengsel in de ingevette cakevorm en zet in de oven. Check na 45 minuten of het bananenbrood gaar is door een houten prikker in te steken; als deze er schoon uitkomt, is het brood klaar. Zet anders nog even 5 minuutjes terug in de oven. Enjoy!
bananenbrood met pecannoten

Of ga jij toch voor bananenpannenkoekjes?

Bananenpannenkoekjes

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
Bananen over? Maak dit bananenbrood met pecannoten
Sluiten