Jill
Jill Persoonlijk 16 feb 2019

Eindelijk! Barbie komt met nieuwe poppen die in een rolstoel zitten en een prothese hebben

Je kent Barbie vast als de perfect blondine met het slanke lichaam en haar perfecte hubby Ken. Dat beeld is niet meteen realistisch en dat hebben de makers van de pop inmiddels ook begrepen. In 2016 kwamen ze al met een nieuwe collectie poppen en dit jaar worden er nóg twee fantastische poppen uitgebracht.

Het is essentieel om de populaire pop een nieuwe look te geven als je jonge meiden wilt leren dat er geen ideaalbeeld is waar je aan moet voldoen als vrouw. Bij Mattel (de maker van de pop) dachten ze daar hetzelfde over en in 2016 verschenen er eindelijk Barbiepoppen met verschillende lichaamsvormen.

Barbie in alle vormen en maten

In 1969 verscheen de eerste donkere Barbiepop en toch heeft het nog tientallen jaren geduurd voordat nu ook eindelijk een pop met een handicap op de markt wordt gebracht. Op 11 februari heeft Mattel aangekondigd dat ze twee nieuwe Barbiepoppen toevoegen aan het assortiment. Eén Barbiepop zit in een rolstoel, de andere Barbiepop heeft een prothese. Zo zien de nieuwe Barbiepoppen eruit:

Barbie in rolstoel
Barbie

Curvy lichaam

In 2016 werden ein-de-lijk Barbies met verschillende lichaamstypen toegevoegd aan de Fashionistas-lijn en in het najaar van 2019 wordt daar ook de eerste Barbiepop óóit met braids aan toegevoegd.

Een bericht gedeeld door Barbie (@barbie) op

Lees ook: Live-action alert: ook Barbie krijgt nu een film met echte mensen

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
Eindelijk! Barbie komt met nieuwe poppen die in een rolstoel zitten en een prothese hebben
Sluiten