Valerie
Valerie Body & beauty 26 jul 2018

Beautyhack: bewaar deze beautyproducten in de ijskast

Tijdens zwoele dagen zijn verfrissende beautyproducten meer dan welkom. In plaats van extra productjes aan te kopen die verkoeling beloven, kan je jouw huidige assortiment beautyproducten in de ijskast bewaren. 

Volgens dermatoloog Dr. Kenneth Mark is het verstandig om bepaalde schoonheidsproducten in de ijskast te bewaren. Denk aan producten zonder bewaarmiddelen. Die bederven namelijk gemakkelijk door warmte, waardoor de kans op infecties stijgt. Producten die uitharden door op koele plaatsen te bewaren, laat je beter op hun plaats staan.  

1. Oogcrèmes

Oogcrèmes hebben vooral als doel rimpeltjes te verminderen, maar ze doen ook je slaperige ogen stralen. Door je favoriete oogcrème in de ijskast te bewaren zal die heerlijk aanvoelen wanneer je hem aanbrengt en ontzwelt hij je vermoeide oogleden.

2. Lipgloss en lippenstift

Als je jouw lippenstift of lipgloss niet gebruikt, bewaar je hem beter in de ijskast. Make-up wordt bij voorkeur bewaard op een stabiele kamertemperatuur of een koelere plaats.

Door lippenstift lange tijd bloot te stellen aan warmte (denk aan je handtas, de auto, …) verandert de textuur en kan hij zelfs schiften.

3. Mascara

Mascara heeft vaak al een erg korte levensduur en warmte heeft daar bovenop ook een nadelig effect op. Door je mascara in de ijskast te bewaren kan je de levensduur van je favoriete mascara aanzienlijk verlengen.

4. Gezichtsmaskers

Gezichtsmaskers die bestaan uit aloë vera kan je zonder problemen in de ijskast opbergen. Deze maskers zijn vaak gel-achtig en hebben een verfrissend en kalmerend effect wanneer ze gekoeld worden aangebracht. 

5. Producten met Retinol of Vitamine C

Vitamine C en retinol zijn actieve ingrediënten. Hun werking kan verzwakken door langdurige blootstelling aan warmte.

6. Gezichtsolie

UV-licht is schadelijk voor gezichtsolie, zeker wanneer deze natuurlijke ingrediënten bevat of vrij is van bewaarmiddelen. De hete stoom van een douche of het fel licht van de badkamer is trouwens ook heel slecht voor je gezichtsolie.

7. Verfrissende gezichtsspray

Je gezichtsspray in de ijskast bewaren zorgt ervoor dat roodheid vermindert. Daarnaast geeft het ook gewoon een heerlijk verfrissend gevoel.

8 Parfum

Ja, zelfs je favoriete geurtje heeft er baat bij om gekoeld bewaard te worden. Warmte en licht zorgen voor chemische reacties in je parfum waardoor die op termijn niet meer zo lekker zal ruiken.

9 Nagellak

Een warme omgeving zorgt ervoor dat je nagellak stolt waardoor je niet meer op een mooie en egale manier je lak kan aanbrengen. Bewaar die dus ook zeker in de ijskast.

Lees ook: 7 handige tips om er uitgerust uit te zien ondanks je slaaptekort

Reageer op artikel:
Beautyhack: bewaar deze beautyproducten in de ijskast
Sluiten