Jill
Jill Body & beauty 17 jan 2019

Hoe je beautyroutine veranderde sinds je mama bent geworden

Stond je vroeger uren voor de spiegel? Dan is de kans groot dat dat veranderd is sinds je mama bent geworden, aangezien tijd zowat het laatste is dat je nu hebt. Wat je zoal anders doet? Hier is een overzicht van hoe je beautyroutine verandert als je mama wordt.

Waarom harsen als je ook kunt scheren

Harsen geeft die speciale touche van luxe, want zachte benen zonder stoppels doet je meteen vrouwelijker voelen. Maar harsen betekent ook hars opwarmen, veel rotzooi en onmogelijk verwijderbare plakresten als je niet goed genoeg poetst. Allemaal leuk, maar het is tijd die je ook aan andere dingen kunt besteden.

Wat is er trouwens mis met snel met een scheermesje onder de douche? Bijna hetzelfde resultaat met veel minder moeite. Dan heb je snel gekozen, toch?

beautyroutine mama

De ode aan je borsten, billen en benen

Waren jouw borsten, billen of benen jouw lievelingetjes? Dat stukje van je lichaam dat altijd nét een beetje extra aandacht en liefde kreeg, dat je dagelijks even insmeerde met lotion of een oppeppende massage gaf? Dat is sinds je mama bent verleden tijd, want de tijd die je vroeger besteedde aan je benen insmeren met een hydraterende crème gebruik je nu om de billetjes van je oogappel in te smeren.

Juice-detox

Drie dagen op sapjes leven om je lichaam te reinigen? Of één keer per week een detox-dag? Niets was je te gek. Maar nu kun je die momenten waarop je half op je benen staat te draaien echt niet aan, want je loopt sowieso al met een slaaptekort op automatische piloot rond op veel dagen. Detoxen en diëten? Jij bent in de eerste plaats mama en als je echt aan je lijn wil werken kun je ook gewoon wat actiever met de kinderen ravotten. 

beautyroutine mama

Met je hakken in het zand

Met een mooie hak onder je schoenen voel je je meteen wat chiquer, en toegegeven: nu je met een kinderwagen voor je loopt lukt het om er wat minder als Bambi op ijs uit te zien wanneer je je hoogste exemplaren hebt aangetrokken. Maar toch kies je er als mama minder makkelijk voor, want met je kind spelen in de speeltuin, achter je kleuter aan lopen door het gras of slingeren aan het klimrek is nét dat tikkeltje moeilijker als je die dag voor hakken hebt gekozen.

Bye bye mooie nagels

Ten eerste breken je eens zo lange nagels gegarandeerd af terwijl je met je moederlijke taken bezig bent, ten tweede wil je het niet riskeren je kleintje te krabben. Bye bye lange nagels. 

beautyroutine mama

DIY is je beste vriend

Als je eenmaal moeder bent zul je niet langer je wenkbrauwen, haarkleur, pony, nagels, bikinilijn voortdurend door een professional laten doen. Nee, al je zuurverdiende centjes gaan nu praktisch naar de kinderopvang. Voordeel is wel dat áls je het toch een keer laat doen, je je als een prinses voelt.

Lang leve de knot

Die mooi geföhnde lokken waarmee je elke ochtend zelfverzekerd de deur uitging? Die vervang je negen van de tien keer door een messy knot (en dan niet de perfecte rommelige knot waar je via een Youtube-tutorial minutenlang op oefent, totdat ‘ie perfect is). Rommeligheid ten top, maar gelukkig nog steeds heel hip – als je het ons vraagt.

Lees ook: De snelle beautyroutine voor mama’s die geen tijd hebben voor zichzelf

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
Hoe je beautyroutine veranderde sinds je mama bent geworden
Sluiten