Jill
Jill Thuis 25 mrt 2019

Geld besparen: 5 manieren om te besparen op kinderkleding

Kinderen groeien als kool, hun kleding groeit spijtig genoeg niet mee. Zeker wanneer je kind in een groeispurt zit wordt het een dure affaire. Wil je besparen op kinderkleding? Wij geven je 5 tips.

Besparen op kinderkleding

Tweedehands

Een tweedehands jeans is een stuk goedkoper dan die uit de nieuwe collectie van je favoriete winkel. Er zijn verschillende marktfora waar je tweedehandskinderkleding kunt kopen, denk aan United Wardrobe en tweedehandjes.

Daarnaast is het uiteraard ook altijd een goed idee om in je omgeving rond te vragen. Misschien heeft je nichtje of neefje nog wel wat oude kleding liggen die perfect zou passen voor jouw kind.

besparen op kinderkleding

Facebook

Wist je dat je ook op Facebook aan tweedehandskleding kunt geraken? Dan hebben we het enerzijds over de marktplaats, maar vooral ook over Facebookgroepen. Er zijn er zelfs die gespecialiseerd zijn in kleding van een bepaald merk (bijvoorbeeld Zara) of een bepaalde stijl (bijvoorbeeld Scandinavische kleding). Je vindt er hoe dan ook iets dat bij jouw smaak past.

Niet te veel

Hoe verleidelijk die kleine babyschoentjes ook zijn om te kopen (we’ve all been there), het is gezonder voor je portefeuille om niet al te veel babykleding te kopen. Je baby is immers voor je het weet uit dat truitje met leuk opschrift gegroeid zodat het dat maar drie keer heeft kunnen dragen. Zorg dat je genoeg basics, maar overdrijf niet.

Een warme oproep naar iedereen die babykleding cadeau wil geven: niet doen. Gun de kersverse ouders dat plezier.

besparen op babykleding

Koop op de groei

Je moet geen jas van tien maten te groot kopen voor je kind, maar een maat of twee kan heus geen kwaad. Voor deze ene keer mag je de gouden raad van grootmoeder opvolgen: koop kleding op de groei. Zeker bij broeken is dat het geval: de pijpen kun je gewoon omrollen zolang ze te lang zijn.

Als je die regel volgt, moet je je bovendien minder schuldig voelen als je investeert in iets duurdere (en kwalitatief betere) kledij. Je kunt er immers vanuit gaan dat dat kledingstuk vaker gedragen zal zijn dan iets wat je meteen in de juiste maat koopt.

Recycleer kleding

Of je de broek van zus nu bijhoudt om later aan zusje te geven, of keukenvodden maakt van oude t-shirts: kleding recycleren is altijd een goed idee als je wil besparen op kinderkleding. Of plaats jij de kleding die je kinderen niet meer dragen gewoon op een tweedehandswinkel zodat je een extra centje hebt om iets nieuws te kopen?

Lees ook: Hoe praat je met je kinderen over geld?

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
Geld besparen: 5 manieren om te besparen op kinderkleding
Sluiten