Jill
Jill Persoonlijk 2 jul 2019

Hoe je beste vriendinnen blijft als één van jullie een kindje heeft gekregen

Je beste vriendin was vast van dichtbij betrokken bij je zwangerschap. Maar nu je bevallen bent, staat jouw leven op z’n kop en is het soms moeilijk om zo’n dicht contact te behouden wanneer zij nog geen moeder is. Dankzij deze tips lukt het toch!

1. Stem even af

Spontaan afspreken zal er even niet meer inzitten, maar dat terrasje kun je even goed een week vooraf inplannen. Het is even wennen dat jullie ellenlange telefoontjes plots afgebroken worden door een huilende baby, maar als jullie open communiceren over de nieuwe situatie komt het zeker goed.

Bekijk samen hoe jullie een balans kunnen vinden. De ene keer drinken jullie rustig koffie tijdens het namiddagdutje van de baby, de andere keer wandelen jullie samen een tourtje door het park.

2. Wees elkaars grootste fan

Hoewel jullie iets minder aandacht voor elkaar hebben, maak je elkaar het best nog steeds duidelijk hoeveel de ander voor je betekent. Steun elkaar als nooit tevoren en laat dat duidelijk merken. Zo kun jij duidelijk interesse blijven tonen in het dating-leven van je beste vriendin, terwijl zij van jou kan leren hoe het nu echt voelt om zonder slaap door het leven te gaan.

3. Lang leve bedtijd

Een avondje uitgaan zit er nu misschien even niet in, dat is niet het einde van de wereld. Zodra je kinderen in bed liggen heb je wat tijd om je beste vriendin uit te nodigen. Zei er iemand ‘Sex and the City’ in combinatie met een glaasje wijn? En als de baby wakker wordt heb je meteen alle spullen bij de hand, want je zit in de comfort van je eigen huis.

4. Andere mama-vriendinnen

Het is fijn om als nieuwbakken ouder je te omringen met andere mama’s met kinderen van dezelfde leeftijd als die van jou. Zij begrijpen immers perfect wat je doormaakt en zijn een bron van inspiratie en tips. Maar dat betekent niet dat jij je beste vriendin zonder kinderen laat vallen.

Zij kent je als de beste, zij kende je al van voor je kinderen had. Je bent nu moeder, maar je bent ook nog steeds je heerlijke zelf en je beste vriendin weet dat als geen ander. Ook hier is het dus belangrijk om een balans te vinden tussen nieuwe vriendinnen en vriendinnen die je al langer kent.

5. Begrijp dat sommige vriendinnen iets meer tijd nodig hebben

Het is voor jou even wennen om mama te zijn, maar ook voor jouw vriendinnen is het even aanpassen dat jij nu een baby hebt. Sommige vriendinnen zitten nog zo diep in het single leven of gaan nog zo graag ieder weekend uit dat ze nog ver van jou leven staan. Dat jullie relatie dan (tijdelijk) wat verwatert omdat jullie je eigen weg gaan, is heel normaal. Misschien vinden jullie elkaar later wel opnieuw!

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Hoe je beste vriendinnen blijft als één van jullie een kindje heeft gekregen
Sluiten