5 bijzondere overnachtingen dicht bij huis

Uit

Een leuk hotel moet niet altijd aan de andere kant van de wereld liggen. Je vindt ook heel wat bijzondere overnachtingen dicht bij huis. 

Faralda Kraanhotel

In Amsterdam staat een bijzonder hotel waar je geen hoogtevrees mag hebben. In een kraan zijn drie suites gebouwd, op 35, 40 en 45 meter hoogte. De kamers zijn allemaal anders ingericht, voornamelijk in een Aziatische en kleurrijke stijl.

Ontbijt kun je er niet krijgen (mits een kleine bijdrage kun je aanschuiven aan het continentaal ontbijt van het Double Tree by Hilton Hotel) en er zijn geen gemeenschappelijke ruimtes. Dat betekent wel dat je volledige privacy hebt terwijl je over de skyline van Amsterdam kijkt.

Nog niet overtuigd? Het Faralda Kraanhotel ligt vlakbij het Centraal Station, dus je kunt de auto thuislaten zonder al te lang met bagage te moeten sleuren en hebt de perfecte uitvalsbasis om de stad te verkennen.

Sphair

In Paal, een deelgemeente van Beringen, staat De Witte Merel. In deze B&B heb je een bijzonder arrangement: je kunt er overnachten in de Sphair, een grote plastiek bubbel. Als je grote luxe wil, is dit niet jouw droombestemming. Maar natuurliefhebbers kan het zeker bekoren: je kunt er zomaar onder de sterrenhemel slapen zonder dat je het koud krijgt.

Daarnaast vind je op deze B&B ook nog tipi’s die de kinderen vast kunnen bekoren.

Domaine de la Carrauterie

In de laars van Henegouwen ligt Domaine de la Carrauterie. Daar kun je in een luxueuze boomhut overnachten waar je ‘s ochtends de vogeltjes kunt horen tsjirpen. De eigenaresse van het domein liet de boomhut in haar lievelingsboom bouwen en ontwerpen door haar zoon die architect is. Zie je je er ‘s ochtends al van een kopje koffie nippen vanop het terras?

Mits je bijbetaalt kun je ook gebruik maken van andere accomodaties op het terrein, zoals een sauna, bubbelbad en verwarmd zwembad.

Niet naar je zin? Dan kun je altijd nog voor een pipowagen in België kiezen.