Jill
Jill Body & beauty 20 jul 2018

5 tips om je bikinilijn te scheren (en die rode bultjes vaarwel te zeggen)

Veel vrouwen hebben last van rode bultjes, wondjes of ingegroeide haartjes wanneer ze hun bikinilijn scheren. Zonde, want dat is echt nergens voor nodig. Met een paar simpele aanpassingen aan je scheerroutine ga jij zo smooth als het maar kan de zomer door.

1. Bereid je huid voor

Het is belangrijk de huid goed voor te bereiden op een scheersessie. Zo wacht je bijvoorbeeld het best tot het einde van je douchebeurt om je scheermesje erbij te nemen. Op die manier wordt de huid rondom de haartjes al wat ‘week’ en worden de haartjes zacht, waardoor ze zich een stuk eenvoudiger laten afscheren. Daarnaast kun je de huid zachtjes exfoliëren met een milde scrub voor je aan de slag gaat met je scheermesje.

2. Hydrateer de huid

Door de huid gehydrateerd te houden met een moisturizer blijft ze soepel. Met name de dag(en) voor een scheerbeurt is het belangrijk dat de huid goed gehydrateerd is. Dit zorgt er namelijk voor dat de huid minder snel geïrriteerd zal raken na het scheren.

3. Gebruik een ander scheermesje

Hoe lekker gemakkelijk en goedkoop ze ook zijn, die wegwerpmesjes met maar twee mesjes doen meer kwaad dan goed. Ga liever voor eentje met minstens drie mesjes en zorg ervoor dat het áltijd schoon én scherp is. Roest is daarbij een dikke vette no-no, omdat dit vrijwel gegarandeerd narigheid oplevert. Als het voelt alsof een scheermesje aan je huid ‘trekt’ in plaats van dat hij er smooth overheen glijdt, is dat een teken dat ‘ie toe is aan vervanging.

4. Scheer je bikinilijn met de haargroei mee

Een grote fout die veel mensen maken is dat ze direct tegen de haargroei in scheren. Dat is de ultieme manier om rode bultjes te krijgen. Scheer liever eerst met de haargroei mee – mocht dit de haartjes niet kort genoeg afscheren, kun je voorzichtig (!) proberen zijwaarts te scheren.

5. Hydrateer nogmaals

Als alles smooth is, ben je nog niet klaar. Ook na het scheren is het belangrijk de huid goed te hydrateren. Een product met bijvoorbeeld aloe vera kalmeert de huid, waardoor je minder snel last zult krijgen van irritaties.

That’s it! Met deze simpele aanpassingen op je routine, loop je het minste kans op irritaties rondom je bikinilijn. Daarmee klaar? Dan zijn hier onze scheertips voor die goddelijk gladde benen.

Reageer op artikel:
5 tips om je bikinilijn te scheren (en die rode bultjes vaarwel te zeggen)
Sluiten