Jill
Jill Uit 21 jun 2019

De nieuwe single van Peppa Pig is beter dan die van Taylor Swift

Je bent voor of tegen popmuziek, net zoals je voor of tegen bepaalde kinderliedjes bent. Fatherly houdt wel van een goed popnummer en meent zelfs dat de nieuwe single van Peppa Pig beter is dan die van Taylor Swift. Kunnen wij ons wel in vinden.

‘Bing Bong Zoo’

In het nieuwe nummer trekt Peppa Pig naar de zoo en op de bus zingen ze ‘Bing Bong Zoo’. Het lied bestaat vooral uit bing, bong en boe’s en toch meent Fatherly dat het lied beter is dan het nieuwe nummer van popsensatie Taylor Swift.

‘Shake it off’

Ryan Britt, de auteur van het artikel op Fatherly, maakt de vergelijking met ‘Shake it off’. Door dat nummer verdiende Taylor Swift veel respect bij fans en niet-fans omdat ze heel duidelijk aangaf dat ze zich niets van niemand aantrok. Ze liet haar country-roots voor wat ze zijn en ging vol voor pop.

Peppa daarentegen doet iets veel gewaagder, aldus Britt. “In plaats van een breder publiek te zoeken of haar genre te verlaten, zegt Peppa dat deze single en deze plaat voor haar fans is.” Met andere woorden: Peppa is vernieuwend door net niet vernieuwend te zijn.

Liedjestekst

De tekst van ‘Bing Bong Zoo’ spreekt ook tot de verbeelding. Britt wijst erop dat het niet duidelijk is voor of door wie het lied wordt gezongen. Zo zingt Peppa in een refrein ‘Bing-bong-boo, ik ben een krokodil in de zoo’. Op die manier wordt het lied én door een krokodil gezongen én door Peppa én door ons.

De conclusie van Britt is duidelijk: het eerste album gaat over de identiteit van Peppa, maar met het eerste nummer gaat ze al tegen de verwachtingen in. Daarmee is haar muziekstijl niet voor iedereen weggelegd, maar de fans die worden aangesproken door deze onverwachte wendingen en het zelfs verwachten zullen er vol van zijn.21

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
De nieuwe single van Peppa Pig is beter dan die van Taylor Swift
Sluiten