Lai-Wah Chong
Lai-Wah Chong Kids 28 jan 2018

Bizarre babynamen die afgekeurd werden door de rechter

Hoera, jullie kindje is geboren! Eindelijk mag de hele wereld weten welke prachtige naam jullie al maandenlang stil wisten te houden. Bij ‘Finn’ of ‘Elle’ kijkt niemand vreemd op. Bij ‘Chicago’ toch wat licht gefrons. Maar wist je dat er babynamen bestaan die door de wet verboden zijn? Wij zetten de meest bizarre -en terecht verboden- op een rij. 

Prince William

Een koppel uit Frankrijk vonden het een goed idee hun zoontje een royal name te geven. De rechter keurde deze naam echter af. Hun tweede keus ‘Minnie Cooper’ werd ook afgewezen, omdat de rechtbank bang was dat het arme kind levenslang geplaagd zou worden.

Cyanide

Een moeder uit Wales vond deze naam lief en schattig, omdat het positieve gedachten bij haar opriep. Cyanide was immers het gif dat Hitler zijn leven kostte. Really?

J

“Wat President Harry S. Truman kan, kunnen wij ook”, moeten deze Zwitserse ouders gedacht hebben. Ze kozen de letter ‘J’ als tweede naam voor hun dochtertje. Probleem: de ‘S.’ in Truman’s naam was een tusseninitiaal, dus niet gewoon een letter. De Zwiterse rechtbank keurde ‘J’ dan ook af.

Lego

“Lego, ruim je Lego eens op!” Klinkt een beetje raar, toch? Dat vond de rechtbank in Zweden althans: het keurde de naam af. Ook namen als ‘Ikea’ en ‘Elvis’ werden in Zweden al verboden. Die laatste is anders best cool, toch?

Bizarre babynamen die afgekeurd werden door de rechter

Nutella

Je kind ‘Nutella’ noemen is er toch wat over. Hoe dol je ook bent op choco. Dat vond ook de Franse rechter die deze naam afkeurde.

Talula Does the Hula from Hawaii

We kid you not. Een Nieuw-Zeelandse meisje kreeg in 1999 deze (uitzonderlijk lange) naam. Ze was daar zo ongelukkig mee dat ze in 2008 naar de rechter stapte. Die ging zo ver dat haar ouders uit het ouderlijk gezag werden gezet, zodat het meisje haar naam kon veranderen.

Reageer op artikel:
Bizarre babynamen die afgekeurd werden door de rechter
Sluiten