Jill
Jill Thuis 30 jun 2018

De 7 meest bizarre reclamespots met bekende voetballers

Hoe graag we ook naar die knappe voetballers kijken, soms is ons de link tussen de sport en het product dat voetballers in een reclamespot aanprijzen niet altijd even duidelijk. Vooral bij volgende bizarre reclamespots met bekende voetbalspelers hebben we vragen.

1. Fernando Torres

Kijk, voetballers die een reclamespot voor een sportmerk als Nike of Adidas inblikken, dat begrijpen we nog. Maar soms zijn de producten zo vergezocht dat je niet begrijpt wat de meerwaarde van een professionele sporter precies is. Naast het feit dat ze een bekende kop hebben, uiteraard. Knappe Spanjaard Fernando Torres is daar een mooi voorbeeld van. Wist jij dat hij ooit in een bizarre reclamespot voor een hondenschool verscheen? Ach, de man zal van honden houden, zeker?

2. Peter Schmeichel

Schmeichel is een boegbeeld van Manchester United, je weet wel, die club in Engeland waar onze eigen Romelu Lukaku nu speelt. Maar in 1998 liep het voor de Deense keeper even mis. Niet sportief weliswaar, maar hij werd gecast in een commercial voor Danepak, een merk dat onder andere bacon verkoopt. Accordeon spelen met keepershandschoenen aan? Ikke noget problem, dacht de Deen. Hoe hij de dag nadien zijn ploegmakkers onder ogen kwam blijft wel een vraag.

3. Neymar, Robinho en Ganso

Braziliaans voetbal betekent mooi voetbal. Veel tierelantijntjes en vliegensvlug voetenwerk. Niet verbazingwekkend gezien de passie voor dans die je in Brazilië vindt.

Dat je drie Braziliaanse sterren al dansend ziet is evenmin verbazingwekkend. Maar dat ze dat op ‘All the single ladies’ van Queen B doen en dat nog wel voor een vleesverwerkingsbedrijf kunnen onze hersenen niet aan. Hoewel we vermoeden dat er een flinke som geld mee gemoeid was.

Bonus: de ‘heerlijke’ dansmoves van Carlos Tevez voor Cartoon Netwerk.

4. Manchester United

Tomaten, you either love them or hate them. Wij hopen alvast dat Van Persie, Carrick en Giggs bij die eerste groep hoort, want zij hadden de discutabele eer in een bizarre reclamespot voor tomatensap op te treden. Cheers?

5. Emmanuel Adebayor

Wie ook iets mocht drinken in een commercial is Adebayor. Hij joeg dan al jaren geen verdediger meer schrik aan, van zijn ‘take it on‘ in deze clip lopen de rillingen over je lijf. #creepy

6. Lionel Messi

Tomatensap is een – in onze Westerse ogen – raar product. Messi daarentegen komt fris voor de dag dankzij deze speciale Japanse facial. Erg impossant dat hij zich aan enkele woorden Japans waagt, maar het beeld dat vooral blijft hangen is die waarin het lijkt alsof hij net zijn gezicht uit een slagroomtaart heeft geheven.

7. Cristiano Ronaldo

Japan is ook dol op die andere wereldspeler, Cristiano Ronaldo. Waar een gelaatsmasker nog best een normaal product is, is een toestel om je facial fitness te trainen dat iets minder. Wij zijn vooral teleurgesteld dat we geen demonstratie van de Portugees krijgen. Hoe afgetraind en ijdel de aanvaller er ook bijloopt: wij vermoeden dat de aanvaller het ding zelf nooit gebruikt heeft.

Reageer op artikel:
De 7 meest bizarre reclamespots met bekende voetballers
Sluiten