Inga
Inga Culinair 26 mrt 2019

Om je vingers bij af te likken: blauwe-bessencrumble

Een taartje slaan wij nooit af. En dat doen we al helemaal niet als het om deze blauwe-bessencrumble gaat. Deze lekkernij is zo lekker dat je je vingers er bij aflikt. Bonus: hij is nog makkelijk te maken ook!

Dit is hoe je de blauwe-bessencrumble maakt:

Ingrediënten:

Crumble topping:
90 gram bloem (soort naar keuze)
50 gram suiker
¼ theelepel zout
120 gram havermout
45 gram basterdsuiker
115 gram ongezouten boter (op kamertemperatuur)

Taart:
1 taartbodem (je kunt deze kopen of zelf maken)
25 gram suiker
sap van 1 citroen
900 gram blauwe bessen
30 gram maizena
een snufje zout

Bereiden:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de bakplaat en taartvorm al klaar.

2. Begin met de crumble-topping: Neem een grote kom en doe hier de volgende ingrediënten in: meel, havermout, suiker, bruine suiker en het zout en hussel dit. Voeg nu de boter toe en meng alles met je handen. Knijp het tot een kruimelig geheel en zet het beslag vervolgens op zij.

3. Taart: Pak je taartbodem erbij. Je hebt die zelfgemaakt of kant en klaar gekocht. Doe het in de taartvorm en zet het in de koelkast.

4. Doe ongeveer 300 gram bosbessen in een kom. Stamp deze fijn met een aardappelstamper. Voeg daarna de overige bosbessen toe en laat die heel. Meng het geheel.

5. Neem nog een kom en doe hier de suiker en de maizena in. Hierna doe je het citroensap erbij en vervolgens roer je het bosbessen mengsel er doorheen.

6. Giet het beslag in de taartvorm en leg die op de bakplaat. Strooi de crumble-topping over het beslag. Plaats de taart in de oven en bak zo’n 35 tot 40 minuten. Serveer de taart op kamertemperatuur.

Ook deze chocoladecake al geprobeerd?

Voor alle chocoholics: makkelijke chocoladecake met chocoladeglazuur

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
Om je vingers bij af te likken: blauwe-bessencrumble
Sluiten