Rachelle
Rachelle Thuis 30 mrt 2019

6 bloopers die uiteindelijk iconische filmscènes zijn geworden

Zelfs de meest professionele en getalenteerde acteurs vergeten soms hun tekst. Gelukkig hebben ze dan altijd nog het talent om te improviseren. Het zal je verbazen hoeveel bekende scènes van films tot stand zijn gekomen dankzij bloopers. En dat terwijl het in films lijkt alsof het zo is bedacht.

Dit zijn de beroemdste bloopers en scènes die niet in het script stonden, maar toch de film beter hebben gemaakt:

1. ‘The Godfather’ (1972)

Eén van de meest bekende scènes waarin maffiabaas Don Vito Corleone brute bevelen uitdeelt terwijl hij een kat aait, is niet oorspronkelijk zo bedacht. De schattige kat liep op de een of andere manier de set op en eindigde tijdens de opnames van die scène op de schoot van de acteur. Daarmee hielp hij (of zij) een iconische scène te creëren.

2. ‘The 40 Year Old Virgin’ (2005)

De veiligste keuze voor een scène als deze is om special effects en make-up te gebruiken, maar Steve Carell dacht dat het veel beter zou zijn als het harsen écht zou gebeuren. De reactie is dus volledig authentiek (en hilarisch). Carell zei dat hij het zo vreselijk vond dat hij beloofde het nooit meer voor een film te doen.

3. ‘Rocky’ (1976)

Voor de film Rocky was er maar een klein budget beschikbaar. De meeste mensen die je op achtergrond ziet, zijn geen figuranten. Het zijn gewone mensen die geen idee hadden dat ze werden gefilmd. De scène waarin Rocky door een markt loopt en een man een sinaasappel naar hem gooit, was dus helemaal niet zo gepland.

4. ‘The Dark Knight’ (2008)

Het is erg moeilijk om de scène van Jim Gordon voor te stellen zonder dat de Joker sarcastisch klapt en toch stond deze scène nooit op die manier in het script. Het is voortgekomen uit Heath Ledger’s improvisatie.

5. ‘The Lord Of The Rings: The Two Towers’ (2002)

Tijdens de scène waarin Eowyn in de verte staart, zie je een vlag van een paal wegwaaien. Hoewel deze scène opzettelijk en metaforisch lijkt, vloog de vlag toch echt per ongeluk weg. Het paste uiteindelijk zo goed bij de scène dat de onverwachte gebeurtenis in de film bleef zitten.

6. ‘Forrest Gump’ (1994)

De zin ‘My name’s Forrest Gump. People call me Forrest Gump‘ stond niet in het script. Tom Hanks zei het laatste gedeelte van de zin per ongeluk.

Meer lezen?

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
6 bloopers die uiteindelijk iconische filmscènes zijn geworden
Sluiten