Jill
Jill Kids 5 jun 2019

6 boeken voor kinderen die bang zijn in het donker

Monsters en spoken bestaan niet totdat het licht uitgaat. Is jouw kind bang in het donker? Niet alleen erover praten, maar ook erover lezen kan je kind helpen deze angst te overwinnen. Deze boeken kunnen een handje helpen.

‘De Kusjeskrokodil’

vanaf 4 jaar

Tim heeft wel heel bijzondere huisdieren. Wanneer hij niet kan slapen, maken ze de gekste geluiden. Het Verhaaltjesvarken, de Knuffelbuffel en een resem aan andere gekke dieren houden Tim wakker. Maar wanneer de Kusjeskrokodil tevoorschijn komt, kan Tim eindelijk lekker slapen.

boeken bang voor het donker

via Bol.com

‘Welterusten Kleine Beer’

vanaf 4 jaar

Een gouwe ouwe, dit prentenboek. In dit überlieve verhaal kan Kleine Beer niet slapen, omdat hij bang is. Gelukkig is Grote Beer er om Kleine Beer te kalmeren. Die neemt iedere keer een groter lichtje mee tot hij zelfs de maan meeneemt om Kleine Beer te troosten.

boeken bang voor het donker

via Bol.com

‘Ik ben niet bang in het donker’

vanaf 3 jaar

Dit boek is interactief en laat je kind spelenderwijs zelf ontdekken dat niet alle donkere plekjes eng zijn. Kleine Lucas denkt dat hij driegende ogen ziet fonkelen of dat er spoken zijn in de tuin. Maar samen met jouw kind kom je erachter dat alle ‘spoken’ veranderen in lieve, ongevaarlijke dingen.

boeken bang voor het donker

via Bol.com

‘Het Donker’

vanaf 3 jaar

In de kelder van Laszlo woont Het Donker. Laszlo is bang voor Het Donker, maar Het Donker is dat niet voor hem. Op een nacht komt Het Donker naar de kamer van Laszlo … Een spannend boekje dat kinderen met angst voor het donker een hart onder de riem steekt.

boeken bang voor het donker

via Bol.com

‘Tuur is bang in het donker’

vanaf 2 jaar

Als de vader van Tuur het verhaaltje voor het slapengaan uit heeft, probeert Tuur te slapen. Maar alles in zijn kamer en buiten klinkt spookachtig en ziet er eng uit. Al snel blijkt dat alle enge dingen eigenlijk heel normaal zijn. Een interactief boekje voor de allerkleinsten.

Bang voor het donker

via Bol.com

Lees ook: Wat moet je doen als je kind bang is? 5 typische kinderangsten en hoe je ermee omgaat

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
6 boeken voor kinderen die bang zijn in het donker
Sluiten