Jill
Jill Thuis 7 aug 2019

Een leuk boekje voor kinderen van een single mama

Zelfs als je kind niets te kort komt wordt het vroeg of laat geconfronteerd dat andere kinderen naast een mama ook nog een papa hebben. Gelukkig weet dit leuk boekje voor kinderen van een single mama wel raad op zo’n moment.

Boekje voor kinderen van een single mama

Het is niet altijd makkelijk om aan je kind uit te leggen waarom het geen papa heeft, of beter gezegd: waarom zijn of haar papa geen deel uit maakt van zijn of haar leven. Een handig hulpmiddel zijn boekjes. Die bevatten vaak impliciete lessen waar je kind veel van leert. Bovendien wordt je kind een concrete situatie voorgelegd in plaats van vage woorden. Die is veel eenvoudiger om te begrijpen.

Om je kind te stimuleren kun je het boekje samen lezen en/of achteraf samen bespreken wat er in het boekje staat. Op die manier kun je je kind sturen om de link met zijn of haar eigen leven te leggen.

‘Mijn mama en ik’ van Francesca Pardi

Het boek ‘Mijn mama en ik’ is een zo’n boek waarmee je het onderwerp kunt aankaarten. Daarin woont Lotte alleen met haar moeder, al zo lang ze zich kan herinneren. Een vader mist ze helemaal niet. Maar als ze op school voor Vaderdag een tekening van papa moet maken, wordt het ineens lastig dat ze er geen heeft. Het lukt haar zelfs niet een tekening te maken van de papa die ze zou willen. Tot ze een geweldig idee krijgt: ze tekent mama!

boekje voor kinderen van single moeder

Online te koop voor €12,50.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Een leuk boekje voor kinderen van een single mama
Sluiten