Ciara
Ciara Kids 21 sep 2018

Bonje over babynaam

Een naam heb je voor het leven. Sommige koppels zijn het snel eens over de naam van hun toekomstige spruit; terwil bij anderen de keuzestress hoog oplaait met verhitte discussies tot gevolg. Hebben jullie nog geen babynaam gekozen? Dan herken je jezelf sowieso in deze twistpunten.

De té gewone naam

Met een te gewone naam gaat je kind op in de massa terwijl jij net wilt dat jouw kleintje eruit springt. Als jullie blijven twijfelen tussen twee namen, kunnen jullie die misschien combineren. Lekker origineel. Let er natuurlijk wel op dat de combinatie niet té speciaal wordt.

De té speciale naam

Je kunt het vaak niet gek genoeg bedenken of het wordt als babynaam gebruikt. Zilverliefje, PowNed, Ferrari, Pepsi, … om maar enkele voorbeelden te noemen. Denk even na over de mogelijke gevolgen voor je kind wanneer dochterlief als Khaleesi door het leven moet gaan (omdat jij toevallig fan bent van ‘Game of Thrones’).

Doorgaans worden kinderen met eenvoudige namen leuker gevonden dan kinderen met een ingewikkelde naam. Zoek het dus niet te ver.

Amanda Bingson Baby GIF - Find & Share on GIPHY

De naam met een verleden

Stel: je partner komt aandraven met een babynaam die hij wel erg leuk vindt, maar jij kent toevallig een uiterst onhebbelijke persoon met diezelfde naam? Afvoeren! Je wilt toch niet dat je kind met een sukkel geassocieerd wordt?

Erger nog: je partner stelt een naam voor van iemand waar jij in een ver verleden de lakens mee gedeeld hebt (en waar je je partner nooit over verteld hebt). Yikes! Beter die conversatie vermijden en de naam meteen afschepen. Veto!

No Way Nbc GIF by Hairspray Live! - Find & Share on GIPHY

De dierennaam

Sommige namen klinken gewoon beter voor dieren, maar wat als je partner die nu net mooi vindt? Neem dan een huisdier en kies voor je kind een andere naam.

Familienaam

Vroeger was het toch simpeler? Dan kreeg een baby automatisch de naam van de papa. Als ouder heb je nu een vrije keuze om voor je kleintje de achternaam van de vader, de moeder of een combinatie van beide namen te kiezen. Jullie hebben vast een eigen reden om voor jullie eigen familienaam te kiezen (bijvoorbeeld om de familielijn verder te zetten), maar bespreek zo’n zaken op voorhand zodat jullie in alle sereniteit van de geboorte van jullie kindje kunnen genieten.

Lees ook: De nieuwste trend voor babynamen: Marvel

Reageer op artikel:
Bonje over babynaam
Sluiten