Borsten geen taboe meer? Wel op Instagram – en daar wil Taboob iets aan doen

Vorige week stak Taboob de kop op. Instagram werd plots overspoeld door foto’s van borsten. De reden daarachter? Je favoriete sociale medium is vrij preuts wat betreft borsten en daar wilden fotografe Noortje Palmers en creatieveling Jasper Declercq iets aan doen.

Taboob

Op Taboob.be geven de twee iets meer uitleg over hun project. Het algoritme achter Instagram blokkeert naakte vrouwelijke borsten. Hoe artistiek of vrouwvriendelijk ook: elk naakt beeld wordt onverbiddelijk van het medium geweerd. Maar zou Instagram diezelfde borsten nog herkennen als de tepel werd uitgerekt als de neus van Pinokkio? Of wanneer hij als beleg tussen een sandwich zit? Verborgen onder een laagje ijs?

Taboob zoekt de grenzen op en speelt er maar al te graag mee. Vanaf 1 juli 2019 posten ze meer dan 75 foto’s van borsten op een creatieve manier. Door ze te nummeren, kunnen ze perfect meten hoeveel en welke foto’s verwijderd werden.

View this post on Instagram

#taboob nr 30

A post shared by Taboob (@taboobofficial) on

Taboob 2.0

In een mum van tijd kon het account rekenen op ruim 22.000 volgers, maar twee dagen later werd het alweer offline gehaald. De creatieve breinen achter Taboob laten het echter niet aan hun hart komen en kwamen met Taboob 2.0.

Dat liep echter ook niet van een leien dakje. “Elke naam die we probeerden waar ‘taboob’ in stond, werd geweigerd. Vrienden van ons konden wél een nieuw profiel aanmaken. Ook die foto’s worden weliswaar nog steeds gecensureerd, maar dat was ook de opzet van ons experiment,” vertelde Noortje aan VRT.

View this post on Instagram

#taboob nr 25

A post shared by Taboob (@taboobofficial) on

“We roepen mensen nu ook op om een foto van ons te delen op hun persoonlijke account. Zo kunnen we verder testen welke foto’s Instagram verwijdert. Een persoonlijk account zal niet uitgeschakeld worden omwille van één foto. Mensen die een van onze foto’s willen posten, kunnen een mailtje sturen naar [email protected]

De foto’s worden later dit jaar ook tentoongesteld en verkocht ten voordele van Think Pink.

View this post on Instagram

#taboob nr 23

A post shared by Taboob (@taboobofficial) on

Lees ook: Zo veranderen je borsten doorheen de jaren

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Borsten geen taboe meer? Wel op Instagram – en daar wil Taboob iets aan doen
Sluiten