Cami
Cami Body & beauty 19 jul 2018

Hoera voor de vrouw die haar baby borstvoeding gaf op de catwalk

Terwijl model Mara Martin over de catwalk van Sports Illustrated liep, gaf ze haar kind borstvoeding. Wij van Famme geven graag een staande ovatie voor de vrouw die durft te tonen wat een vrouwenlichaam écht doormaakt na een bevalling. 

Mara Martin

De modeshow van Sports Illustrated, dat we normaal gezien kennen van afgetrainde bikinilijven, was de finale van een modewedstrijd. Finaliste Mara Martin had backstage al uren met haar pasgeboren kindje op de arm gelopen. Toen haar dochtertje borstvoeding wou nét als Mara de catwalk op ging, zette Mara haar een koptelefoon op voor het omgevingsgeluid en liepen ze samen de loper op. Op Instagram schrijft ze dat ze blij is dat er zo veel positieve reacties zijn, maar dat ze ook hoopt dat borstvoeding geven genormaliseerd kan worden.

Een bericht gedeeld door The Original “bump & beyond” ™ (@momsthewordstyle) op

Vroeger was het anders

In 2009 liep Heidi Klum amper vijf weken na de bevalling van haar kindje mee in de modeshow van Victoria’s Secret. Ze kreeg veel lovende reacties, want in die tijd moest je sporten en diëten om je tummy van na de bevalling zo snel mogelijk weer te kwijt te raken. Tegenwoordig gaat het veel meer om body positivity en échte lichamen en dat juichen wij bij Famme enorm toe.

Hoera voor de vrouw die haar baby borstvoeding gaf op de catwalk

Mamarevolutie

Veel bekende, nieuwe moeders kiezen tegenwoordig ook niet meer voor een crashdieet na de bevalling. Ze tonen liever hoe een lichaam er echt uit ziet en kiezen voor de beste verzorging voor hun kind. Zo postte een ander Victoria’s Secretmodel, Candice Swaenepoel, op haar Instagramstory een foto met een post-bevallingbuikje. Model Chrissy Teigen postte ook al foto’s in haar ondergoed dat speciaal voor na een bevalling werd ontworpen. Dank jullie wel, modellen, om ons geen onrealistisch hoge verwachtingen meer aan te smeren.

If you haven’t seen @aliwong’s new Netflix special, you are bad at picking Netflix specials #asianpearunderwear

Een bericht gedeeld door chrissy teigen (@chrissyteigen) op

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Hoera voor de vrouw die haar baby borstvoeding gaf op de catwalk
Sluiten