Valerie
Valerie Body & beauty 22 aug 2018

Borstzweet, de miserie en de oplossing

Zomerdagen zijn gevuld met rosé, plonsjes in het zwembad, de favoriete zomerjurk en een onaangename uitbarsting van borstzweet. Dat laatste kan op elk moment toeslaan zorgt voor gênante kringen op je favoriete blouse of t-shirt. 

Waarom zweten onze borsten?

Borsten zijn normaal gezien vrij koele lichaamsonderdelen. Het probleem zit ‘m wanneer huid met huid in contact komt. De huid raakt hierdoor verstopt waardoor het zweet niet kan verdampen. Dit leidt tot meer vocht. Waar dit probleem zich vooral voordoet? Tussen de borsten of onder de borsten. Dit is niet alleen oncomfortabel omdat het voor die gevreesde kringen kan zorgen, het is ook onaangenaam omdat je huid begint te schuren.

Ook hormonale factoren kunnen de oorzaak zijn van overmatig zweten. Merk je dat je meer transpireert dan normaal, zie je huiduitslag of ruik je een zweetgeur? Maak dan zeker een afspraak bij je dokter.

Hoe kan je borstzweet voorkomen?

Draag een beha die past. Die houdt de girls comfortabel en verkleint de kans dat je huid tegen elkaar zal schuren. Probeer ook het gebied rond en onder je borsten droog te houden. Hiervoor kunnen specifieke deodorants, poeders of crèmes helpen.

Kies een deodorant met een crèmestructuur, maar geen gel. Ook bestaan er talkvrije poeders die vocht absorberen. Twijfel je welk product je het best kan gebruiken? Ga langs bij de apotheek en vraag raad.

Lees ook: Zo veranderen je borsten door de jaren heen

Reageer op artikel:
Borstzweet, de miserie en de oplossing
Sluiten