Inga
Inga Culinair 7 sep 2019

Recept: bowl of greens met kip, citrus en kruiden

De bowl of greens bestaat voornamelijk uit groenten en daarnaast uit heerlijk gekruide citrus-kip. Dit is een echte feel good dish die je met een fijne volle buik achterlaat. Kinderen geen fan? Pech, mama mag ook wat.

Wat heb je nodig?

  • 1 koffielepel kokosolie
  • ½ koffielepel zeezout
  • 200 gram fijngehakte groene asperges
  • rasp van 1 sinaasappel schil
  • 3 stuks gekookte (en fijn gesneden) kipfilet
  • 50 gram verse kruiden (zelf fijnhakken, denk aan: basilicum, peterselie of munt)
  • 1 fijngesneden sjalotje
  • 150 gram broccolisalade (fijngesneden rauwe broccoli)
  • 2 handjes babyspinazie
  • 1 koffielepel za’atar-kruiden
  • ¼ avocado
  • dressing: uitgeknepen citroen en een scheutje olijfolie

Hoe maak je deze bowl of greens?

1. Verwarm eerst een scheutje olijfolie in een koekenpan.

2. Voeg daarna de sjalotjes en het zeezout toe, en roer tot de sjalotjes doorzichtig beginnen te worden.

3. Voeg nu de broccolisalade en de asperges toe, roer goed en bak tot de asperges heldergroen en zacht worden.

4. Doe er de spinazie, het sinaasappelrasp en de za’atar-kruiden bij. Bak het totdat de spinazie is gekrompen en doe daarna de kip erbij.

5. Schep alles uit de pan wanneer de kip gaar is en doe het in een mooie kom. Serveer met de avocado, de verse kruiden, en je dressing van citroen en olijfolie. Hoeveel citroen en olijfolie je toevoegt is volledig aan jou! Enjoy!

Heb je ook deze pasta met zalm en spinazie al uitgeprobeerd?

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Recept: bowl of greens met kip, citrus en kruiden
Sluiten