Jill
Jill Thuis 6 jun 2019

BRB – deze 9 afkortingen gebruikte je sowieso als je op MSN zat

MSN Messenger was vroeger helemaal cool, want zo kon je in contact blijven met je vriendinnen zonder dat je een telefoon nodig had. Die zeventien keer af-en aanmelden om de aandacht van je crush te krijgen deed je met plezier. Deze termen gebruikte je sowieso.

HVJ

Om maar meteen met een klepper van jewelste te starten: ‘hvj’ ofwel ‘hou van jou’, want voor degenen van wie je zielsveel houdt wil je natuurlijk niet de moeite doen om drie woorden voluit te typen.

BRB

Be right back, want stel je eens voor dat de ander zich afvraagt waar je uithangt als je de volle twee minuten weg bent om chips te gaan bijhalen.

NWLY

Never wanna lose you, al ben je de helft van de mensen tegen wie je die woorden uitsprak uiteindelijk wel uit het oog verloren. Oeps.

cv?

Véél cooler dan ‘alles goed?’. En je bewijst er ook nog eens mee dat je de volle twee woorden Frans kunt.

Cammen?

afkortingen MSN

Vooral leuk wanneer je crush dat voorstelde. Waarop jullie allebei awkward naar elkaar zaten te staren. Anyways, beste twee minuten van je dag.

Thx

Deze wordt af en toe nog wel eens gebruikt, maar was in de MSN days echt op zijn hoogtepunt. Je kon niet alleen Frans, maar ook Engels. #polyglot

BFF

Of als je de lame variant gebruikte en niet wist dat ‘forever‘ in één woord geschreven werd (guilty):BFFE. Best friend for ever dus.

Suc6

Bah, letters. Cijfers zijn veel sneller om een boodschap over te brengen. Waarschijnlijk in een soortgelijke zin gebruikt: “Suc6 MeT jE tOeTs MoRgEn xxx.”

W8 ff

Of geïnspireerd op het Ketnet-programma: W817.

En al die termen knalde je door elkaar in je conversaties, omgeven door boysband-posters en lavalampenThose were the days.

Bron: NSMBL.be

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
BRB – deze 9 afkortingen gebruikte je sowieso als je op MSN zat
Sluiten