Redactie
Redactie Uit 1 jan 2020

Verloofd? Na de honeymoon, is er nu ook de engagement-moon

Naast alle opwinding en blijdschap wanneer je gaat trouwen, komt er als bride to be ook een hoop op je af. De checklist om de bruiloft te regelen lijkt eindeloos. Voor velen het ideale moment om er met je aanstaande even tussenuit te gaan voor alle stress losbarst. Op engagement-moon vertrekken is een trend uit de V.S., maar wordt ook hier steeds populairder.

Na de honeymoon of babymoon

Het is traditie om na je huwelijk samen op huwelijksreis te vertrekken. In het Engels heet dat een honeymoon. Maar nu is er dus ook de engagement-moon: een perfect moment om alle trouwstress even te ontvluchten met een (mini-)vakantie.

Je kunt dan met een wijntje en een hapje samen snode plannen smeden voor de grote dag. Het is de ideale manier om even afstand te nemen van al het geregel dat op je afkomt en te bedenken wat je écht wilt. Vergelijk het met een babymoon: een reisje voor de grote dag waarop jullie ouders worden.

Wedding planning website The Knot raadt aan om de engagement-moon kort na de verloving te maken. Zo kunnen jullie het heugelijke nieuws samen vieren en alvast wegdromen over jullie grote dag.

Na de V.S. ook hier populair

In de VS is de engagement-moon razend populair. Online magazine Brides tipt aanstaande bruiden een reisje naar de Bahama’s of een romantische vakantie naar Cuba of Hawaii.

Zoek je het liever wat dichterbij voordat je gaat trouwen? Sommige hotels in Nederland en in België bieden daadwerkelijk al een engagement-moon aan. Denk aan een luxueuze suite met een heerlijk diner en een fles bubbels. Zo kun je in alle rust je grote dag plannen.

Ook interessant:

Famme.nl

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Verloofd? Na de honeymoon, is er nu ook de engagement-moon
Sluiten