Floor
Floor Thuis 22 mrt 2018

Britney is terug (van nooit echt weggeweest)

Britney Spears is het gezicht van de nieuwe campagne van modemerk Kenzo en dat kunnen we gerust een mijlpaal noemen. ‘Eindelijk wordt Britney serieus genomen’ is de algemene reactie op dit nieuws, en die reactie begrijpen we wel.

Met haar comebacks liep het de afgelopen jaren immers niet altijd even lekker en een ster die optreedt in Vegas? Dat is tegenwoordig zowat het synoniem van een has-been.

Britney op haar best

Hoog tijd dus voor een terugblik op Britneys carrière. Er waren glorieuze hoogtepunten maar ook beschamende dieptepunten. Herinner jij je deze momenten nog?

1. Onze favoriet: het rode latexpak

Niet alleen de outfit. Ook de choreografie, de clip en natuurlijk de catchy song: ‘Oops I did it again’ blijft ons favoriete Britney-nummer. Het tienermeisje hing haar geruite schoolrokje aan de wilgen en liet de wereld zien dat ze klaar was om een invloedrijke popster te worden – als ze het niet al was op dat moment.

2. Het optreden met de slang

Tijdens de uitreiking van de MTV Music Video Awards in 2001 verbaasde Britney vriend en vijand door ‘Slave 4 u’ live te brengen met een gigantische slang om haar schouders gedrapeerd. Een échte slang, jawel.

3. Het optreden met de kus

Enkele jaren later stuntte de blonde poplegende opnieuw door tijdens hun duo-performance die andere blonde poplegende, Madonna, vol op de mond te kussen. Reuring! Ophef! Consternatie!

En Justin Timberlake, die keek toe. Met een uitgestreken gezicht.

4. ‘Crossroads’: een film om te vergeten

De film waarin Britney haar debuut maakte als actrice? Die werd neergesabeld door de critici. En eerlijk gezegd: hij staat ook niet bepaald hoog op ons eigen lijstje van all time favourites.

Over naar een topmomentje dan maar.

5. ‘Cry me a river’

Oké, het is dan geen song van Britney, maar het gaat wel over haar. En het blijft een van Justin Timberlakes beste songs.

Misschien zelfs een van de beste r&b-songs die de nillies voortbrachten.

6. Het eerbetoon van ‘Glee’ aan Britney

Omdat we liever niet herinnerd willen worden aan de dieptepunten van Britneys carrière – zoals haar abominabele performance tijdens de MTV Video Music Awards in 2007 die de geschiedenis inging als een van de slechtste MTV-VMA-performances ooit – eindigen we graag met de cast van ‘Glee’ en hun eerbetoon aan de popdiva Britney Spears.

In dit fragment gaat Brittany, gespeeld door Heather Morris*, bij de tandarts onder narcose en wordt ze in haar dromen … Britney.

*leuk detail: Heather Morris was een tijdje een van de achtergronddanseressen van Beyoncé.

Reageer op artikel:
Britney is terug (van nooit echt weggeweest)
Sluiten