Valerie
Valerie Kids 26 sep 2018

Bucketlist voor als je negen maanden zwanger bent

Negen maanden zwanger. You’ve made it. Maar voor je je kleintje eindelijk ontmoet, probeer alvast enkele dingen af te strepen van deze bucketlist voor als je negen maanden zwanger bent. 

1. Slaap

Serieus. Probeer zoveel mogelijk te slapen. Kruip ongegeneerd om 8 uur in je bed en rol er pas terug uit als je blaas je verplicht op te staan. Na de bevalling staan je weken (en maanden) met heel wat minder slaap te wachten.

2. Shoppen

Bezoek je favoriete winkels en blijf rondhangen zo lang je wil. Ook al koop je niks. De volgende keer dat je er nog eens geraakt en er waarschijnlijk ten volle van kunt genieten is binnen achttien jaar.

3. Trakteer jezelf op een manicure

Want je handen zullen de komende weken veel in beeld komen op de foto’s waarop jij je wolkje in handen hebt. Bovendien verdien je wel wat verwennerij op dit moment.

4. Maak opslagruimte vrij op je smartphone

Na de bevalling word jij de nieuwe Anne Geddes. Het zou toch zonde zijn dat je baby’s eerste dag thuis niet seconde per seconde kunt vastleggen.

bucketlist negen maand zwanger

5. Stel een outfit samen voor je baby’s eerste dag thuis

Voorzie ook hippe outfits voor tijdens het verblijf in het ziekenhuis zelf. Elke bezoeker zal met je baby op de foto willen. #coolkid

6. Investeer in een comfortable outfit voor jezelf

De eerste dagen na je bevalling zal comfort je hoogste nood zijn. Koop dus een comfortabele outfit waarin je jezelf best enkele weken ziet overleven. Wees ook realistisch over de maat. Zelfs Kate Middleton kwam na de bevalling met een post-bevallingsbuikje buiten.

7. Ga elke week op date met je partner

Probeer zoveel mogelijk van elkaar te genieten door momenten met jullie tweetjes in de plannen. Binnenkort zijn jullie met drie (of meer!) en dat is leuk, maar nog even wat one-on-one-time met je partner kan geen kwaad.

8. Sla een voorraad voeding in

Let daarbij op dat je producten koopt die niet snel vervallen, zoals mueslirepen, pasta, dinosauruskoeken. Extra punten voor voeding die je met één hand kan eten, zodat je met de andere een huilende pasgeborene kunt troosten.

9. Stel nieuwe muzieklijsten samen

Eentje voor in het ziekenhuis, eentje voor tijdens de autorit naar huis, eentje voor de zeldzame kalme momenten thuis. Geniet nu het nog kan van je favoriete muziek. Want binnen een klein jaar zal je voornamelijk naar K3, de ketnetband en Nachtwacht luisteren.

Lees ook: Zwangerschapshacks voor vrouwen die misselijk op de roze wolk zweven

Reageer op artikel:
Bucketlist voor als je negen maanden zwanger bent
Sluiten