Jill
Jill Body & beauty 9 okt 2019

Deze calculator berekent wat jouw limiet is van eten en drinken (inclusief ijs en koffie)

Zit jij net als altijd weer aan een kop koffie te slurpen? We feel you. Als je een gebroken nacht hebt gehad (of iets te lang naar Netflix hebt gekeken), kan zo’n tasje cafeïne wonderen doen om je energielevels op te krikken. Maar hoeveel koffie is te veel? Deze calculator berekent het.

Drink, drink, drink

In de calculator kun je trouwens niet alleen checken hoeveel koffie je mag drinken. Je kunt er ook lezen hoeveel potten Ben & Jerry’s je fataal zouden worden, hoeveel RedBull te veel is voor je puber tijdens de blok en hoeveel pure chocolade een einde aan je leven zou maken. Van enorm veel producten met daarin cafeïne kun je de voor jou fatale dosis berekenen. De tool kreeg dan ook heel toepasselijk de naam ‘caffeine calculator‘.

Parameters

Naast het product dat je wil onderzoeken moet je ook je gewicht ingeven om de calculator van alle nodige gegevens te voorzien. Dan druk je op ‘calculate your limits’ en krijg je het resultaat te zien. Zo is 752,3 kilo pure chocolade fataal voor een persoon van 70 kilo en moet je geen schrik hebben voor cafeïne in het geval van cafeïnevrije cola, want die is – echt wel – cafeïnevrij. Al krijg je in het geval van die laatste wel de opmerking dat je beter oplet met alle suiker in dat drankje.

Aangeraden hoeveelheid

Natuurlijk is het niet slim om die hoeveelheid alsnog te willen benaderen. Daarom is er ook een calculator die berekent wat de aangeraden maximum hoeveelheid is. Voor een persoon van 70 kilo is dat bijvoorbeeld 2,7 kopjes cappuccino per dag.

Deze calculator vervangt uiteraard geen medisch advies van een expert. *slurpt aan kopje koffie*

Ook interessant: 6 manieren om je dagelijkse kopje koffie een twist te geven

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Deze calculator berekent wat jouw limiet is van eten en drinken (inclusief ijs en koffie)
Sluiten