Jill
Jill Culinair 17 aug 2019

Smul jij mee van deze cake met ricotta, frambozen en braambessen?

Ben jij gek op de frisse, zachte smaak van ricotta? Dan hebben wij goed nieuws: je kunt cake met ricotta maken waardoor je baksel extra smeuïg en klef wordt. Voeg nog wat frambozen en braambessen toe en je hebt een heerlijk zomers vieruurtje.

Ingrediënten

  • 100 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 100 gram kristalsuiker
  • Merg van 1 vanillestokje
  • 300 gram ricotta
  • 2 grote eieren
  • 190 gram bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • Snuf zout
  • 180 ml volle melk
  • Grote handvol frambozen
  • Grote handvol bramen
  • Poedersuiker om mee te bestuiven

Cake met ricotta, frambozen en braambessen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  2. Meng de boter, suiker en vanillemerg tot een homogeen en romig mengsel ontstaat. Voeg de eieren een voor een toe en meng door het botermengsel. Wacht met het toevoegen van een nieuwe ei tot het vorige ei helemaal is opgenomen. Voeg de melk en de ricotta toe en roer tot alles is gemengd.
  3. Zeef de bloem en het bakpoeder over het mengsel, voeg ook het zout toe. Vouw dit met een spatel door het mengsel tot een deeg ontstaat. Doe dit deeg in de cakevorm en leg de frambozen en bramen er bovenop.
  4. Bak de cake in 45 minuten op 180 graden gaar, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
  5. Laat de ricottacake wat afkoelen voor je hem uit de vorm haalt. Zeef wat poedersuiker over de cake en serveer dezelfde dag nog.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Smul jij mee van deze cake met ricotta, frambozen en braambessen?
Sluiten