Cake pops: wanneer je kind niet kan kiezen tussen lolly en cake

Culinair

De krokusvakantie is de hemel voor je kind, maar soms de hel voor jou. (Verkleed)feestjes en sleepovers worden massaal georganiseerd, maar wat voor lekkers kan je hen (mee)geven? Cake pops zijn dan misschien al over hun hoogtepunt heen, een originele oplossing voor op feestjes of om verveling tegen te gaan is het nog steeds!

Ingrediënten voor 12 à 14 cake pops

Voor de cake

  • 100 gram boter
  • 100 gram basterdsuiker
  • halve koffielepel vanille-extract
  • 2 eieren
  • 100 gram zelfrijzende bloem

Voor de botercrème

  • 75 gram boter
  • 150 gram poedersuiker
  • halve koffielepel vanille-extract
  • 1 eetlepel melk

Voor de afwerking

  • 200 gram witte chocolade
  • afwerking naar keuze (bijvoorbeeld hagelslag)

Het recept voor cake pops

De cake

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet ondertussen de bodem in van een (ongeveer 20 cm lange) cakevorm.
  2. Meng de boter, suiker en het vanille-extract in een kom en klop goed door tot je mengsel romig wordt.
  3. Doe de eieren er langzaam één voor één in, voeg vervolgens de bloem toe en meng goed door.
  4. Giet het mengsel in de cakevorm en bak de cake ongeveer 20 minuten, totdat ze goudbruin ziet. Zet de cake even apart om af te koelen.

De botercrème

  1. Wanneer de cake aan het afkoelen is, kan je aan de botercrème beginnen. Meng in een grote kom de boter en de poedersuiker tot een glad geheel.
  2. Voeg daarna het vanille-extract en de melk toe en meng goed door.
  3. Zodra de cake is afgekoeld, verpulver je die tot grote kruimels. Voeg de botercrème toe en roer alles door elkaar.
  4. Neem brokken van het cakemengsel en rol deze in balletjes. Leg elke bal op een dienblad of bord en duw in elke bal een lollystok. Laat ze vervolgens een uur in de koelkast staan.

De afwerking

  1. Smelt de witte chocolade en roer met tussenpozen van 10 seconden tot je een gladde massa krijgt. Doe jouw afwerking naar keuze (bijvoorbeeld hagelslag) in een andere kom.
  2. Neem elk van de gekoelde cake pops, dop die in de witte chocolade en laat ze een beetje over de kom afdruipen. Dop ze daarna in de hagelslag en zet ze dan rechtop in een mok om op kamertemperatuur te laten drogen. Na een uurtje (of een halfuur in de koelkast) zijn jouw cake pops helemaal klaar om het feestje of de vakantie een stuk leuker (én lekkerder) te maken!

Bron: bbcgoodfood

Meer zoete inspiratie nodig?

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!