Lizette
Lizette Thuis 19 jun 2018

Zoveel calorieën verbrand je tijdens het huishouden

Stofzuigen, dweilen, ramen lappen, bedden afhalen en het bed opmaken. Het kost bákken energie, maar wist je dat je er ook heel wat calorieën mee verbrandt?  Dat is nu nét de motivatie die je nodig had, nietwaar?

Je zweet dan misschien niet zo hard als tijdens een uur zumba, maar toch zijn veel simpele huishoudelijke klussen echte calorieverbranders. Plentific zocht voor je uit hoeveel calorieën je verbrandt met de meest gangbare huishoudelijke werkzaamheden (gebaseerd op een persoon met een lichaamsgewicht van 68 kilo).

Schoonmaken en andere basics

Tijdens lichte schoonmaakklussen zoals de was ophangen of de boel afstoffen, verbrand je zo’n 171 calorieën per uur. Voeg daar nog wat extra werkzaamheden zoals stofzuigen aan toe en je bent echt lekker bezig. Kun je jezelf daarna belonen met een heerlijk stuk chocolade!

Vegen

Grote tuin? Pak dan eens de bezem en veeg het tuinpad van voor tot achter. Daarmee verbrand je namelijk zo’n 269 calorieën per uur en dat is evenveel als een half uur stevige cardio! Met dertig minuten vegen heb je al een glas cola verbrand.

Meubels verschuiven

Zie je het al voor je, dat verwarde gezicht van je partner als je tijdens een bui van opruimwoede de hele kamer anders hebt ingedeeld? Laat hem maar kijken. Jij hebt ondertussen een fris huis en hebt daarvoor 408 calorieën per uur verbrand. Ter vergelijking: dat is evenveel als vijftig minuten tennissen. Bám!

Tuinieren

Ben je gezegend met een grote tuin, dan hoef je niet verder dan de schutting om wat vet te verbranden. Haal je groene vingers boven en trek je laarzen maar aan. Hark bladeren uit de tuin, verwijder onkruid of maak het pad sneeuwvrij en verbrand zo’n 339 calorieën per uur. Heb je ook nog even het gras gemaaid? Maak daar dan maar 376 calorieën van.

Schilderen

Heb je het goede voornemen om de woonkamer of de gang nieuw leven in te blazen, maar ben je er nog niet aan toe gekomen? Misschien geeft het feit dat je er 306 calorieën mee verbrandt je het laatste zetje. Ga je voor een grote ruimte? Dan kom je zo op 1.200 calorieën. Evenveel als er in twee porties Big Mac zitten.

Lees ook: Man in huis? Dat is dan 7 uur extra werk in het huishouden

Reageer op artikel:
Zoveel calorieën verbrand je tijdens het huishouden
Sluiten