Lesley Dewilde
Lesley Dewilde Uit 16 mrt 2019

Plezant op restaurant #17: Chalet du Laerbeek in Jette, met twee speeltuinen en een fontein

Gaan eten met de kinderen én tegelijk wat qualitytime met je lief spenderen lijkt soms onmogelijk. Gelukkig zijn er genoeg restaurants waar zowel jij als je kroost uren willen doorbrengen. Elke week geven je er zo eentje. Deze week: Chalet du Laerbeek, waar je al je komende zonnige weekends wilt spenderen.

Chalet du Laerbeek

Lunchen in een idyllische omgeving terwijl je kinderen zich amuseren in een van de twee (!) speeltuinen of vrolijk rond de gigantische fontein rennen? Dan moet je bij Chalet du Laerbeek in Jette zijn. Je vindt het gezellige plekje achter het UZ in Jette, in het Boudewijnpark aan de ingang van het Laarbeekbos.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

014 / / / #photography #agameoftones #ig_masterpiece #ig_shotz #house #longexposure #architecture #brussels #bluehour #blue

Een bericht gedeeld door Carlos Costa Blanes (@costablanes96) op


Of je nu een plekje in de zon of in de schaduw wilt veroveren – het terras is zo groot dat je vast een plek vindt om je neer te vleien. Verwacht Vlaamse klassiekers op je bord, van croque monsieurs over omelet tot slaatjes, asperges en biefstuk. Eerlijk is eerlijk: het eten is vrij simpel, maar dat maakt de omgeving ruimschoots goed.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

?❤️????

Een bericht dat is gedeeld door @ osmanhkooo op


De specialiteit van het huis is een coupe met huisgemaakt speculaasijs met pannenkoeken en voor dat dessertje keren we met plezier terug.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

C’est l’heure du goûter! #kids#crêpes#wednesdayafternoon#walkinthepark#laerbeekpark#chaletdulaerbeek#sweetnplay#afternoon#tearoom#openallday#brasseries#restaurationnouvelle

Een bericht gedeeld door Restauration Nouvelle (@restaurationnouvelle) op

Oh enne … een weetje om je lief mee te imponeren: de chalet staat er al sinds 1908 en zowel Duitsers als Britten bezetten de chalet afwisselend tijdens de Tweede Wereldoorlog. In de jaren ’80 werd het uiteindelijk gerestaureerd en kwam het huidige café/restaurant er.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Zondag is parkdag.

Een bericht gedeeld door Ans Persoons (@anspersoons) op

Chalet du Laerbeek

Laarbeeklaan 145
1090 Jette

Meer hotspots? Laat ons je gids zijn.

Reageer op artikel:
Plezant op restaurant #17: Chalet du Laerbeek in Jette, met twee speeltuinen en een fontein
Sluiten