Jill
Jill Persoonlijk 10 feb 2018

Checklist: hebben jullie een sterke relatie?

Met je partner heb je natuurlijk de jackpot in handen. Maar hoe weet je of jullie een echt sterke relatie hebben? Hoe meer jullie van onderstaande dingen gemeen hebben, hoe sterker jullie relatie.

1. Toekomstvisie

Het is belangrijk een toekomstvisie te hebben en vooral dat die overeenkomt met die van je partner. Zo weet je hoe het leven er financieel uitziet voor jullie, waar jullie over vijf jaar willen staan en hoe jullie daar willen geraken.

2. Jezelf zijn

Het spreekt voor zich dat een relatie pas oprecht (en dus sterk) is als beide partners zichzelf kunnen zijn. Inclusief rare gewoontes. Jullie hebben dan ook totaal geen schaamte tegenover elkaar.

Lees ook: 9 smerige dingen die ieder koppel doet

3. Toegeven dat je fout zit

Kunnen jullie toegeven wanneer je een fout hebt gemaakt? En vergeven jullie elkaar zonder te oordelen? Dan zit het goed.

4. Moraal

Dezelfde normen en waarden delen is ontzettend belangrijk. Zo niet, neemt je bewondering en aanzien voor elkaar af.

5. Emotionele connectie

Natuurlijk is een fysieke aantrekkingskracht fijn, maar een emotionele connectie moet je niet onderschatten.

6. Financieel plan

Je moet echt geen toestemming vragen voor iedere uitgave, maar toch is het van belang dat jullie op één lijn zitten wanneer het om grote uitgaven gaat.

7. Persoonlijke doelen

Zijn jullie allebei van plan om dezelfde richting op te gaan in de toekomst? Dan voorkom je een hoop problemen op lange termijn.

8. Vergelijkbare seksdrive

Een vergelijkbaar libido is aangeraden. Als er een te groot verschil is, leidt dat vaak tot issues in de toekomst.

9. Tijd willen doorbrengen met elkaar

Het is geen probleem dat hij wil gaan voetballen en jij niet meegaat. Zolang jullie maar tijd met elkaar wíllen doorbrengen als koppel en daar ook tijd voor vrijmaken. Wat dachten jullie van donderdag datenight?

10. Kinderwens

Het is essentieel dat jullie op dezelfde pagina zitten wat betreft kinderen krijgen. Wil jij er nog een bij en hij niet? Geen probleem, maar praat er wel even over. Zijn jullie allebei blij met de huidige situatie of gaan jullie nog voor een liefdesbaby?

11. Seksregels

Klinkt heftig, maar is dat niet. Jullie weten wanneer nee echt nee betekent en hoe ver jullie willen gaan. Gewoon zorgen dat jullie op dezelfde pagina zitten. Dan zit het goed.

12. Samen eten

Het is geen dealbreaker wanneer jij een keer eerder eet dan hij. Toch is het wel prettig als je allebei op ongeveer dezelfde tijden eet, zodat jullie samen aan tafel zitten. Dan kom je namelijk écht bij elkaar en versterk je je relatie.

13. Inzet tonen

Om een sterke relatie te behouden en op rolletjes te laten lopen moet je inzet tonen. Doen jullie allebei even veel moeite? Dan mag je in je handjes knijpen.

14. Respect voor politiek standpunt

Je hoeft echt niet op dezelfde politieke partij te stemmen. Wel is het belangrijk om elkaars standpunt te respecteren.

15. Gevoel voor humor

Lachen is één van de sleutels tot een sterke relatie. Niets is zo fijn als een partner die jou en je humeur begrijpt, toch?

16. Elkaars religie begrijpen

Dit punt gaat niet voor iedereen op. Voor religieuzen is het echter van belang om elkaars religie te begrijpen en te respecteren. Het heeft namelijk in veel gevallen een grote invloed op het gezins- en familieleven.

17. Dezelfde ambities hebben

Je steunt en pusht elkaar het best wanneer jullie dezelfde ambitie hebben op professioneel vlak. Wat succes ook voor jullie betekent.

Herkenbaar? Dan heb je een sterke relatie, maar dat weet je ongetwijfeld al.

Lees ook: Word je van een goede relatie écht dik?

Reageer op artikel:
Checklist: hebben jullie een sterke relatie?
Sluiten