Jill
Jill Kids 7 aug 2019

Checklist: is jouw kind klaar voor de kleuterklas?

Misschien is het voor jouw kind wel zover in september: de tijd in de kleuterklas is aangebroken. Ben je nog niet helemaal zeker of jouw kind er klaar voor is? Hier is een checklist.

Is jouw kind klaar voor de kleuterklas?

1. Is je kind zindelijk?

Een kind hoort droog te zijn wanneer het naar de kleuterklas gaat. Maar iedere ouder weet dat dat soms zo simpel niet is. Een ongelukje kan gebeuren, maar probeer je kind zo goed en zo kwaad als het kan op zijn minst overdag zindelijk te krijgen.

Lees ook: Zindelijkheidstraining: do’s en don’ts

2. Heeft je kind nog een middagdutje nodig?

Aangezien je kind van ‘s ochtends tot 16u zijn of haar bedje niet zal zien, is het ook belangrijk dat je kind geen namiddagdutje meer nodig heeft. De een is daar al klaar mee als ‘ie tweeëneenhalf is, de ander laat op zich wachten tot ‘ie drieëneenhalf of nog wat ouder is. Onthoud dat de eerste schooldagen indrukwekkend kunnen zijn en overleg eventueel met de leerkracht of het een optie is om de eerste weken je kind een of twee namiddagen thuis te houden zodat ‘ie kan rusten.

3. Kan je kind zich zelf aan- en uitkleden?

Bij sommige scholen moet je kind zich al zelf kunnen aan- en uitkleden. Vooral een jasje aandoen en veters knopen is daar vaak al een vereiste vaardigheid.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Checklist: is jouw kind klaar voor de kleuterklas?
Sluiten