#Cheesechallenge: grappig of een stapje te ver?

Thuis

Af en toe duikt er weer eens een nieuwe internetchallenge op. De laatste nieuwe challenge: #cheesechallenge. Je gooit een plakje Cheddarkaas naar het gezicht van je onschuldige baby, filmt het en post het vervolgens op sociale media. Hilarisch … of niet?

Moet je nu lachen of huilen wanneer je iemand een #cheesechallenge filmpje online ziet posten? Toegegeven, sommige filmpjes zijn grappig. Maar waarom zou je in godsnaam een plak kaas in het gezicht van je baby gooien?

Uit de hand gelopen

Wie verzint zoiets? @unclehxlmes dus. Hij zag een video op Facebook waarin iemand een plak kaas tegen het gezicht van zijn kleine broertje gooide. Hij deelde het filmpje op Twitter en al snel liep het uit de hand. Hij kreeg maar liefst 1 miljoen likes en werd gecontacteerd door verschillende nieuwszenders en kranten.

Zij wilden het filmpje opnemen in hun nieuwsberichten maar daar ging @unclehxlmes niet mee akkoord. Hij verontschuldigde zich bij de ouders van de baby uit het filmpje en verwijderde zijn tweet.

Maar de #cheesechallenge verspreidde zich ondertussen verder over het internet. Overal duiken filmpjes op van ouders die een plak kaas in het gezicht van hun baby gooien.

Wat vind jij: grappig of een stapje te ver?

Deze mensen zijn alvast geen fan van de nieuwste challenge.

Lees ook: Is de #10yearschallenge op Instagram nu een teken van ijdelheid of hoop?

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!