Plezant op restaurant #8: Chicago Café, waar je de hele dag kunt ontbijten

Uit

Gaan eten met de kinderen én tegelijk wat qualitytime met je lief spenderen lijkt soms onmogelijk. Gelukkig zijn er genoeg restaurants waar zowel jij als je kroost uren willen doorbrengen. Elke week geven je er zo eentje. Deze week: Chicago Café, de leukste brunchplek van Brussel.

Chicago Café

Er zijn een paar dingen waar ons hart sneller van gaat slaan: solden, kinderen die doorslapen en eetcafés waar je de hele dag door kunt ontbijten. Chicago Café in Brussel is zo’n plek en wij wilden er eerlijk gezegd nooit meer weg.

Chicago Café valt meteen op in het straatbeeld, al zou je op het eerste gezicht misschien eerder denken dat het een wassalon is – daar hebben de vrolijke pastelkleurtjes vast iets mee te maken. Maar eens je de zaak instapt, treedt je een grote, lichte, ietwat arty omgeving binnen – inclusief oude theaterstoelen en meubilair dat zo uit de keuken van je grootmoeder komt.

Achterin de zaak vinden je kinderen een tof speelhoekje, maar er is ook speelgoed dat mee aan tafel mag en leesboekjes die hun uren zoet houden. Naast ontbijt (eitjes! spek! pancakes!) en lunch (falafel! quesedillas! toast!) serveren ze er in het weekend ook een (full) Englisch brunch, een Mexicaanse en een Amerikaanse variant.

Chicago Bakery

Kun je niet kiezen uit de vele zelfgemaakte lekkernijen op de kaart? Geen nood: Chicago Bakery geeft je je favoriete cake en taart ook mee naar huis. Om van die optie gebruik te maken moet je wel twee dagen op voorhand een mailtje sturen om je bestelling door te geven. Tiramisutaart, cheesecake met speculoos, passievrucht of framboos, moelleux of quiche, wij kunnen alvast niet kiezen.

Chicago Café

Vlaamsesteenweg 45
1000 Brussel

Meer kindvriendelijke restaurants? Laat ons je gids zijn.