Jill
Jill Culinair 19 mrt 2019

Voor alle chocoholics: makkelijke chocoladecake met chocoladeglazuur

Wat is nog beter dan een chocoladecake? Een chocoladecake met chocoladeglazuur, natuurlijk! Dit recept heeft best wat ingrediënten maar is ongelooflijk makkelijk om te maken. Oh, en zeiden we al dat het resultaat ook om duimen en vingers bij af te likken is? 

Ingrediënten voor 12 tot 14 personen

Voor de chocoladecake:

  • 270 gram bloem
  • 250 gram suiker
  • 118 gram cacaopoeder
  • 1 eetlepel instant espressopoeder
  • 2 koffielepels baking soda
  • 1,5 koffielepel bakpoeder
  • 1,5 koffielepel zout
  • 3 grote eieren
  • 240 ml karnemelk
  • 240 ml warm water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels vanille-extract

Voor het glazuur:

  • 225 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 500 gram poedersuiker
  • 170 gram pure chocolade, gesmolten
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 koffieelepel vanille-extract
  • 2 handjes vol sprinkles

En verder:

  • Een bakvorm van ongeveer 22 bij 33 cm
  • Bakpapier
  • Boter om de bakvorm in te vetten
chocoladecake met chocoladeglazuur

Zo maak je deze makkelijke chocoladecake

  1. Verwarm je oven voor op 175 graden. Vet de bakvorm in met boter en bekleed met bakpapier.
  2. Meng met een mixer of keukenmachine de bloem, suiker, cacaopoeder, espressopoeder, baking soda, bakpoeder en het zout.
  3. Voeg dan de 3 eieren, karnemelk, vanille-extract, warm water en olijfolie toe. Mix goed. Nu zou je een glad, vloeibaar beslag moeten hebben.
  4. Giet het beslag in de bakvorm en maak de bovenkant glad met een spatel. Zet 25 tot 35 minuten in de oven en test met een satéprikker om te zien of de chocoladecake in het midden goed droog is.
  5. Laat de cake 5 minuten afkoelen in de vorm, til ‘m er dan uit en laat verder afkoelen op een rekje.

Zo maak je het glazuur

  1. Klop de boter en de poedersuiker samen luchtig in een keukenmachine of met een mixer. Voeg de gesmolten chocolade, vanille-extract en de zure room toe. Klop nog een minuutje door.
  2. Verdeel het glazuur met een spatel over de chocoladecake en strooi er lekker veel sprinkles overheen.
Reageer op artikel:
Voor alle chocoholics: makkelijke chocoladecake met chocoladeglazuur
Sluiten