Jill
Jill Culinair 18 sep 2019

Wat is Spaans, zoet én chips? Deze churros-chips met chocoladesaus!

Churros-chips? Wat moet je je daar nu weer bij voorstellen? Denk aan de smaken van churros, maar dan in de vorm van (tortilla-)chips. Die maken we in de oven, van naanbrood. Met een heleboel kaneelsuiker.

De kaneelsuiker voor de chips kun je kant-en-klaar kopen óf zelf maken. Gebruik dan op 100 gram kristalsuiker 1 koffielepel kaneel en roer door elkaar.

De churros-chips zijn zó al lekker, maar lenen zich ook perfect om te dippen in een sausje. Maak bijvoorbeeld een snelle homemade chocoladesaus van pure chocolade (wit of melk kan natuurlijk ook).

Ingrediënten

Voor een schaaltje vol:

  • 2 naanbroden, naturel
  • 60 gram boter, gesmolten
  • 100 gram kaneelsuiker

Zo maak je de churros-chips

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Snijd de naanbroden in driehoekjes, zoals tortillachips. Meestal kun je zo’n 10 van die driehoekjes uit elk naanbrood halen.
  3. Bestrijk de stukjes brood aan beide kanten met gesmolten boter en haal ze door de kaneelsuiker. Leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 16 minuutjes in de oven. Keer ze halverwege om.
  4. Als de churros-chips goudbruin zijn, zijn ze klaar.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Wat is Spaans, zoet én chips? Deze churros-chips met chocoladesaus!
Sluiten