Ciara
Ciara Uit 28 jul 2018

Tip voor een citytrip met kinderen: Den Haag, graag!

Kleine citytrips met het gezin zijn reuzefijn maar een bestemming vinden is niet altijd makkelijk. Een plek die niet te ver van huis is én die tal van kindvriendelijke activiteiten te bieden heeft? Pak je koffers maar en vertrek naar Den Haag!

Troeven

Den Haag is heel compact, je kunt er alles te voet doen (of met de tram als je kindjes nog niet ver kunnen stappen). Bovendien is de ligging nabij de kust een grote troef. Er zijn veel hotels in het stadscentrum, kies er samen met zoon- of dochterlief eentje uit dat jullie allemaal leuk vinden!

Hoe geraak je er?

Den Haag is makkelijk bereikbaar vanuit België: je kunt zelf rijden, de trein nemen en vanuit de grote steden geraak je er zelfs met de bus.

Wat te doen?

Kinderboekenmuseum

In dit museum kunnen kinderen spelenderwijs kennis maken met literatuur. Leuk als je op vakantie ook iets educatiefs wil doen. Kinderen onder twee zijn gratis anders betaal je € 6,00, € 7,00 of € 8,50 als volwassene.

Boekambassadeurs gezocht! Kom langs en word ambassadeur van jouw lievelingsboek. #kinderboekenambassade #kinderboekenambassadeur #boekambassadeurs #lievelingsboek #welovebooks #bookstagram #bookworm

A post shared by Kinderboekenmuseum (@kinderboekenmuseum) on

Esscher in Het Paleis

M. C. Escher is bekend om zijn houtgravures en lithografieën en speelt vooral met perspectief. Het museum heeft een speurtocht op kindermaat ontwikkeld zodat zowel jij als je kinderen van het museum kunnen genieten. Een familieticket (ouders en twee kinderen jonger dan vijftien) kost € 25,50. Voor kinderen van zeven tot vijftien betaal je € 6,50. Kinderen ouder dan vijftien en volwassenen betalen € 9,50.

Madurodam

Deze Nederlandse miniatuurstad in Den Haag is populair bij bezoekers van alle leeftijden. Het is een stad vol miniaturen, doe-dingen, attracties en speeltuinen. Kinderen t.e.m. twee jaar mogen gratis binnen. Een dagticket kost anders € 15,50. Er zijn ook combitickets mogelijk met Sea Life.

Strand, Sea Life en een reuzenrad 

Je kunt gezellig genieten van een dagje zon, zee en strand in Scheveningen maar je kunt er ook Sea Life bezoeken, een groot zeeaquarium. Reguliere tickets kosten € 14,75 maar er zijn kortingstarieven voor ochtend- en avondbezoeken. Daarnaast kun je ook een ritje maken in het reuzenrad. De cabines hebben airco (lees: verkoeling tijdens warme zomerdagen) en bieden een mooi uitzicht op de zee en Den Haag. Een familieticket (twee volwassenen en twee kinderen tot twaalf jaar) kost € 26,00 euro. Kinderen betalen € 7,00 en volwassenen € 9,00. Ga je naar het strand met kleine kinderen? Neem dan voor jezelf zeker dit wijnglas mee!

With this summer heat, it’s the perfect time to hit the beach!! What are your plans for the summer? (? @jaimster88) #scheveningen #thehague #denhaag #dutchsummer #beach #dutchbeach #summerinholland #summer #dutchscenery #dutchlocation #stuffdutchpeoplelike

A post shared by Stuff Dutch People Like (@stuffdutchpeoplelike) on

Reageer op artikel:
Tip voor een citytrip met kinderen: Den Haag, graag!
Sluiten