Lissa
Lissa Uit 28 mrt 2019

Citytrip met kinderen: go en no-go’s in Belgrado

Citytrippen je meestal met je beste vriendin of met je lief? Je kunt ook gewoon je kinderen meenemen, ongeacht hun leeftijd. Hier vind je de go’s en no-go’s van Belgrado, de mooie Servische hoofdstad met een rijke geschiedenis.

Naar Belgrado met het hele gezin

Misschien verbaast het je, maar Belgrado is een enorm kindvriendelijke stad. Op de Balkan worden kinderen immers behandeld als kleine goden. Iedereen helpt je wanneer je je buggy over een stoeprand moet heffen en je zal nooit lang in een rij moeten staan als je kind van de partij is. De Belgradoërs spreken je om de haverklap op straat aan om op te merken hoe leuk je kinderen wel niet zijn.

Go’s en no-go’s van Belgrado

Go’s in Belgrado

Skadarlija - Go's en no-go's van Belgrado

In Belgrado ligt een straat waar je je op en top toerist voelt, de Skadarlija. Je kan er rustig rondslenteren terwijl een live-muziekbandje op straat leuke muziek speelt. Aan de kant van de straat vind je heel wat gezellige restaurants en cafés. Een echte aanrader is het Italiaanse restaurant Guli in het begin van de Skadarlija: ideaal om met kinderen te bezoeken, want het heeft een mooi tuinterras en een afgesloten binnendeel voor niet-rokers (wat vrij uniek is in Belgrado aangezien er in andere restaurants en cafés nog heel vaak binnen gerookt wordt).

Fort Kalemegdan - Go's en no-go's van Belgrado

Verder is Fort Kalemegdan een echte go voor een citytrip met kinderen. Het fort is omringd door een groot park, waar je je even kan afzonderen van de stedelijke drukte. Je hebt een adembenemend uitzicht over de twee rivieren, de Donau en de Sava, die door het hart van de stad samenstromen. In het park ben je omringd door jonge gezinnen, oude mannetjes die schaken en straatmuzikanten die het beste van zichzelf geven. In de twee grote speeltuinen van het park kunnen je kinderen al hun energie kwijt.

Bij slechter weer hoeven je oogappels niet getreurd te zijn omdat ze niet in de speeltuin kunnen spelen, want in de stad zijn heel wat binnenspeeltuinen terug te vinden. Je vindt er – bij wijze van spreken – op elke hoek van de straat wel een. Ook in alle shoppingcentra kunnen je kinderen zich helemaal uitleven in de aparte speeltuinen.

No-go in Belgrado

zoo - Go's en no-go's van Belgrado

Een typische uitstap die je met je kinderen doet in een stad is de dierentuin bezoeken. Maar in Belgrado kan je dat best niet doen. Het mag dan wel de oudste zoo van Europa zijn, de uitrustingen van de dieren zijn enorm schrijnend. Vooral de hokken van de nijlpaarden en de apen kan je met kinderen beter vermijden.

Meer tijd dus om je kinderen in de speeltuin te laten spelen of om meer van de mooie stad te ontdekken!

Go’s en no-go’s van andere steden

Wil je ook de go’s en no-go’s van andere leuke en kindvriendelijke steden zoals Barcelona, Berlijn en zelfs Antwerpen ontdekken? Maak dan kans op een exemplaar van het boek ‘Kids & The City’ door mee te doen aan onze winactie.

Kids & The City

Tip voor een citytrip met kinderen: Rotterdam is reuzefijn

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
Citytrip met kinderen: go en no-go’s in Belgrado
Sluiten