Kids 27 dec 2018 Sophie

Sophie: “44 cadeautjes is toch echt wel overdreven voor één kind”

Famme-blogster Sophie gruwelt van het woord stiefmoeder en vindt zelfs plusmama niet echt een eretitel. Dan liever bonusmoeder. De bonus die ze bij de man van haar dromen kreeg heet Jasmine en is al tien.

Tussen zes december tot en met nieuwjaarsdag lijkt het of er een uit de kluiten gewassen vrachtwagen met cadeautjes zijn lading is komen lossen in onze woonkamer. Wie zijn kinderen wijsmaakt dat de Sint het druk heeft: dat komt doordat hij Jasmine op drie adressen moet bedienen, de kerstman zelfs op vijf.

Iedereen wil zijn liefde kwijt, ingepakt in roze glitterpapier, gestrikt in een lint dat er genadeloos wordt afgerukt om in een hoekje vergeten te worden. Iedereen wil een portie van die schitterende oogjes die in dat papier een lego-set of een stel goedgekozen glitterpennen ontdekken. En als ik dan Jasmines verrukte glimlach zie wanneer ze met al dat speelgoed komt aanzetten, betreurt een cynisch stemmetje in mijn hoofd dat er ook kinderen zijn die helemaal niets krijgen.

44 cadeautjes voor één kind

Na Sinterklaas en Kerstmis staat de teller op 44 pakjes – en dan moet Nieuwjaar nog komen. Mijn liefste berekende dat die hele bedoeningen in totaal zo’n duizend euro kost, wat een onbehoorlijk overdreven bedrag is voor een tienjarige. Zéker als je weet dat ze met de helft van alle cadeaus slechts een paar keer zal spelen en dat een paar prullen niet eens uit hun verpakking geraken.

Persoonlijk deel ik liever levenslessen uit dan cadeaus, maar goed, daar heeft een tienjarige weinig boodschap aan. Dus liggen er ook bij ons cadeautjes onder de boom, maar dan in ieder geval geen inspiratieloos speelgoed dat toch in de verpakking blijft zitten. Tegen de tijd dat wij dan eindelijk – op een gestolen momentje ergens halverwege de middag van 27 december – die pakjes afgeven zou je overigens denken dat het kind verzadigd is. Maar nee, ze begint toch te springen van blijdschap als er een stel kitscherige pantoffels uit het glanzend roze papier wordt gehaald.

Lees ook: Vergeet maar dat wij op kerstochtend met z’n drietjes rond de boom zitten

Reageer op artikel:
Sophie: “44 cadeautjes is toch echt wel overdreven voor één kind”
Sluiten