Sophie
Sophie Columns 16 dec 2018

Sophie: “Vergeet maar dat wij op kerstochtend met z’n drietjes rond die boom zitten”

Famme-blogster Sophie gruwelt van het woord stiefmoeder en vindt zelfs plusmama niet echt een eretitel. Dan liever bonusmoeder. De bonus die ze bij de man van haar dromen kreeg heet Jasmine en is al tien.

Wanneer ik vroeger droomde van later, zag ik mezelf met mijn man en onze kindertjes samen rond de kerstboom zitten en cadeautjes uitpakken op kerstochtend, met de hond in zijn mandje verderop. Die hond ligt daar inderdaad te snurken (al is hij wat groter uitgevallen dan verwacht), maar verder ziet Kerstmis er toch anders uit dan in mijn meisjesdromen.

Zo is het bijvoorbeeld helemaal niet zeker of Jasmine op kerstochtend wel bij ons is, want bij haar mama staat ook een kerstboom en moeten ook cadeautjes worden uitgepakt. En daarnaast willen Bomma en Bompa hun kleindochter graag aan de kerstdis zien verschijnen en staan Moeke en Vokke te springen om haar met geschenken te overstelpen. En dan zijn er nog mijn eigen ouders, die Jasmine in hun hart en in hun gastenlijst hebben gesloten.

Help, alweer een feest

Wat in theorie een ontspannen en gezellige tijd moet zijn, is voor Jasmine vooral een ren-je-rot van kerstfeest naar kerstfeest. Dat betekent drie dagen heerlijk overdrijven met snoep, drie dagen vol gezelschapsspelletjes en drie dagen knuffelen met allerlei tantes. Maar het wil ook zeggen dat ze drie dagen op rij in een ander bed slaapt en niet eens de tijd heeft om al die pasgekregen cadeautjes uit te testen. Vergeet dus maar dat wij op kerstochtend met z’n drietjes – plus hond – rond die boom zitten.

En toch … in al dat feestgedruis gaan wij een stukje van die kerstochtend vinden. De boom, de hond, wij drie – en vooruit dan, nog één klein cadeautje. En wat maakt het dan uit dat kerstochtend op 27 december om halfdrie valt.

Lees meer van Sophie: “Daar was plots de eerste ‘ik hou van jou’. 

Reageer op artikel:
Sophie: “Vergeet maar dat wij op kerstochtend met z’n drietjes rond die boom zitten”
Sluiten