Sophie
Sophie Persoonlijk 29 sep 2018

Sophie: “En daar was plots de eerste ‘ik hou van jou'”

Famme-blogster Sophie gruwelt van het woord stiefmoeder en vindt zelfs plusmama niet echt een eretitel. Dan liever bonusmoeder. De bonus die ze bij de man van haar dromen kreeg heet Jasmine en is al tien.

Eeuwige babbelkous Jasmine was verdacht stil toen ik op de tweede maandag van september thuiskwam. Ze zat in bed en vroeg om thee. ‘Wat scheelt er?’ vroeg ik, terwijl ik zachtjes mijn hand op haar voorhoofd legde zoals mijn mama dat vroeger altijd deed. Geen koorts voelde ik. ‘Een beetje hoofdpijn’ piepte zij van onder haar eenhoorndekentje, terwijl ze tegen me aanleunde.

Hoe vertederend kan een ziek kindje toch zijn.

We zullen het nog een dagje afwachten besloten haar papa en ik als volleerde ouders. Jasmine at braaf haar soep op, mocht het hoofdgerecht overslaan en trippelde dan terug naar boven. Toen ze ging slapen duurde haar knuffel veel langer dan anders. Hoe vertederend kan een ziek kindje toch zijn.

De diagnose van de hond

De volgende ochtend. Haar papa: “Wat moeten we nu doen: haar thuis houden of naar school sturen?” We stonden met z’n tweeën over haar bed gebogen, waar zij een beetje zielig uit omhoog keek. Plots dook er nog een hoofd boven het bed op. De hond keek eerst naar Jasmine en vervolgens met een ernstige blik naar ons, alsof hij wilde zeggen: dit kind moet even bekomen van die drukke eerste schoolweek. Dus bleef Jasmine thuis.

Wanneer kom je thuis?

Ik was nog niet lang aan het werk toen mijn telefoon trilde. ‘Jasmine vroeg wanneer je thuiskwam, want je was zo lief’ stuurde mijn liefste. Met de grootste moeite heb ik de rest van de dag uitgezeten, om tegen halfzes dan eindelijk op de fiets te springen.

Jasmine had al terug wat kleur toen ze na het avondeten terug naar bed ging. Ze stond op haar kousen op de trap en zei, bijna onhoorbaar, ‘Ik hou van jou.’ En ik, flabbergasted zoals dat mooie Engelse woord voor sprakeloos luidt, vergat het terug te zeggen.

Hoe Sophie aan die leuke bonusdochter kwam lees je hier.

Reageer op artikel:
Sophie: “En daar was plots de eerste ‘ik hou van jou'”
Sluiten