Sophie
Sophie Persoonlijk 24 nov 2019

Sophie: plusouder worden, da’s altijd een loterij

Famme-blogster Sophie gruwelt van het woord stiefmoeder en vindt zelfs plusmama niet echt een eretitel. Dan liever bonusmoeder. De bonus die ze bij de man van haar dromen kreeg heet Jasmine en is al elf.

Een relatie aanknopen met iemand die al kinderen heeft is altijd een beetje een loterij. Je kan verliefd worden op een man die twee etters van kinderen heeft, die het bloed onder je nagels vandaan halen en je in alles tegenwerken. Of erger: je kan verliefd worden op een man die zijn kinderen altijd hun zin geeft. Je kan ook verliefd worden op een man die zijn uiterste best doet om zijn kroost goed op te voeden. Dan heb je pluskinderen die altijd met twee woorden spreken en braaf hun bord afruimen, maar krijg je daar misschien wel een kreng van een ex bij.

Ik ben verliefd geworden op een man die toevallig ook een hele goeie papa is en bovendien een hele lieve dochter heeft. Zo’n kind uit de duizend dat me na een stukje taart in haar hart sloot, goed luistert en altijd blij is om samen iets te ondernemen. En zelfs met zo’n kaarten in handen gaat het niet allemaal vanzelf, dat zou wel al te gemakkelijk zijn, nietwaar?

Als plusouder moet je met zoveel dingen rekening houden, geef je zoveel van jezelf en kan je soms zo weinig verwachten, dat je er weleens moedeloos van zou worden. Als de rommel van dat joch weer eens door de hele living verspreid ligt. Als de andere ouder je niet erkent, of zelfs slecht over je spreekt. Als je ook weleens wat leuks zou willen doen met je pluskind, maar daar gewoon de kans niet toe krijgt omdat mama’s, opa’s en tantes voor gaan.

Fellow plusmama’s en papa’s: wat jullie situatie ook is, ik weet dat jullie zo hard je best doen voor dat kind dat plots aan je werd toevertrouwd. Dat jullie alles geven en vaak de laatsten zijn om iets terug te krijgen. Dat jullie het beste willen voor je pluszoon of dochter, ook als die jou niet helemaal leuk vindt. Als het allemaal even tegenzit, onthou dan dit: you rock. 

Lees hier alle columns van bonusmama Sophie

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Sophie: plusouder worden, da’s altijd een loterij
Sluiten