Surinde
Surinde Body & beauty 7 mei 2019

Dit doet corrigerend ondergoed echt met je lichaam en gezondheid

We hebben allemaal wel corrigerend ondergoed in onze kast hangen voor als we dat nauw aansluitende kleedje nog eens aantrekken. Zo’n ondergoed zorgt voor een strakker figuur en boost je zelfvertrouwen, maar is het wel goed voor je lichaam?

Hyperventilatie

De strakke stof van corrigerend ondergoed maakt het ademen moeilijker en kan paniekaanvallen veroorzaken, omdat je buik letterlijk onder druk staat. Je buik kan niet genoeg uitzetten als je inademt, waardoor je oppervlakkig gaat ademhalen. In extreme gevallen kan je hierdoor zelfs beginnen hyperventileren.

Spijsvertering

Als je snel last hebt van een gevoelige maag, maagzuur of reflux zijn zowel corrigerend ondergoed als skinny jeans geen aanrader. Deze kledingstukken zorgen ervoor dat je darmen niet voldoende bewegingsruimte hebben, waardoor de spijsvertering hapert. Als je darmen een lange tijd worden samengedrukt, krijg je een opgeblazen en ongemakkelijk gevoel. Daarom voelt het ook aan als een verademing als je op het einde van de dag die strakke kleding uitspeelt.

Infecties

Het is natuurlijk de bedoeling dat corrigerend ondergoed strak zit, maar hierdoor ben je vatbaarder voor bacteriële- en schimmelinfecties. Door het synthetische materiaal van zo’n onderbroek ga je sneller zweten en wordt de kans op een infectie groter.

Slechte bloedcirculatie

Corrigerend ondergoed heeft niet alleen gevolgen voor je buik, ook je benen lijden eronder. Zo’n onderbroek spant de dijen stevig af, waardoor de bloedcirculatie gehinderd wordt. Het zorgt voor tintelende ledematen, gevoelloosheid, pijn en in het ergste geval spataderen.

Lees ook:

Ook mama’s kunnen sexy ondergoed dragen

Stoppen met hakken dragen: dit zijn de voordelen

5 tips voor een vermoeide mama die zich na een werkdag wil ontspannen

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

HLN

Reageer op artikel:
Dit doet corrigerend ondergoed echt met je lichaam en gezondheid
Sluiten