Jill
Jill Culinair 14 aug 2019

Couscoussalade met feta, granaatappelpitjes en munt als je eens licht wilt dineren

Mag het eens wat lichter zijn omdat je al een hele zomer lang goed (en veel) hebt gegeten? Deze couscoussalade met feta en pijnboompitten is daar ideaal voor. Dankzij de munt en citroen heb je meteen een verfrissende hap. 

Je kunt dit als bijgerecht bij bijvoorbeeld een barbecue serveren, of gewoon als volwaardig slaatje presenteren door er bijvoorbeeld een stukje kip bij te bakken. En alle kindertjes die menen dat die ‘roze pitjes’ er vies uitzien: ze weten niet wat ze missen!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram gekookte couscous (of 500 gram bloemkool)
  • 100 gram pijnboompitten
  • 50 gram gele rozijnen
  • 1 koffielepel gedroogde munt
  • het sap van 1 citroen
  • 2 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • een stevige snuf zout
  • feta naar smaak
  • pitten van 1 granaatappel

Couscoussalade met pijnboompitten en feta

  1. Rooster in een koekenpan de pijnboompitten goudbruin. Dit doe je het best op een laag vuurtje om te voorkomen dat je je pijnboompitten verbrandt.
  2. Doe de geroosterde pijnboompitten en de gele rozijnen samen met de couscous in een grote kom en meng alvast door elkaar.
  3. Strooi er dan de gedroogde munt bij. Meng in een apart kommetje het citroensap met de olijfolie, het zout en het sjalotje. Proef even of de smaak goed zit en kruid eventueel nog bij.
  4. Je kan de citroendressing over het geheel gieten en mengen of je gasten per portie laten beslissen hoeveel ze willen. Wij gieten ze er het liefst meteen over, zodat de smaak al in de couscous kan trekken.
  5. Kruimel er wat feta overheen en garneer met de granaatappelpitjes. Klaar!

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Couscoussalade met feta, granaatappelpitjes en munt als je eens licht wilt dineren
Sluiten