Surinde
Surinde Body & beauty 3 mei 2019

Vermoeiende dag? Creëer thuis je eigen spa om te ontspannen

Na een vermoeiende week is het tijd voor wat welverdiende me-time voor de mama’s. Een paar dagen vakantie zou natuurlijk ideaal zijn, maar daar heb je geen tijd voor. Een tweede optie kan een tripje naar de spa zijn of thuis je eigen spa maken. Met deze vijf tips ben je op een-twee-drie ontspannen.

Niet storen

Tijd nemen om jezelf te verwennen is heel belangrijk, jij verdient na een zware dag op werk of in het huishouden ook een moment van rust. Hang een ‘niet storen’-bordje aan de deur wanneer je in alle rust een bad wilt nemen of een boek lezen. Je kunt het perfect zelf maken. Knip uit een stuk karton een deurhanger en versier die met je favoriete quote of iets heel toepasselijk. Schrijf op één kant ‘niet storen’ en op de andere ‘ kom binnen’. Jij hebt dus de keuze om een half uurtje te ontspannen of gewoon een hele avond.

Je huid verzorgen

Een avondje ontspannen begint met de juiste voorbereidingen. Zo kan je heel eenvoudig je eigen badzout maken door goudsbloem, kamille en verveine aan het badwater toe te voegen. De kruiden kun je bewaren in simpele glazen potten. Dat is naast goed voor je huid nog eens een leuk accessoire in je badkamer.

Scrub al je zorgen weg

Vind je scrubzout niet aangenaam of droogt het je huid te hard uit? Probeer dan een sisalspons. Om de spons op de beste manier te gebruiken doe je er wat zeep of olie op en scrub je al de dode huidcellen en je frustraties weg. Een zachte huid en zorgeloze gedachten zijn het resultaat.

Zelfgemaakt maskertje

Na al het baden en douchen heeft je lichaam flink kunnen genieten, maar nu is het de beurt aan je gezicht. Je gezicht verwennen doe je het beste met een maskertje, je kan dat in de winkel kopen of gewoon zelf maken. Voor dit maskertje heb je maar twee ingrediënten nodig; yoghurt en honing. Meng deze twee producten, breng aan op je gezicht en laat vijftien minuten intrekken. Verwijder het masker met een vochtig washandje.

Een hapje en een drankje

Wanneer jij gezellig in bad ligt te relaxen verliest je huid vocht. Deze tekorten kan je oplossen door tijdens je mini-spa een kop thee te drinken of een glas water met munt of citroen. Het is natuurlijk extra leuk om ook een lichte snack zoals stukjes fruit, granen crackers of potje yoghurt bij de hand te hebben om echt volop te genieten.

Lees ook:

5 tips voor een vermoeide mama die zich na een werkdag wil ontspannen

Zondag pamperdag: 7 kleine dingen waarmee mama zichzelf kan verwennen

Zondag pamperdag: verwen je gezicht met gezichtsmaskers

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Just Be You

Reageer op artikel:
Vermoeiende dag? Creëer thuis je eigen spa om te ontspannen
Sluiten