Jill
Jill Culinair 10 jun 2019

Vul je hart met deze croissants met spek en stroop

Klinkt de combinatie spek en stroop jou gek in de oren? We raden het je toch aan om eens te proberen. Ons culinaire zusje Culy beweert dat het de ideale combinatie is tussen zoet en hartig en nadat wij het geproefd hebben kunnen we haar alleen maar gelijk geven. P.s. helemaal kidsproof! 

Voor dit recept is het beter als je wat dikkere plakjes ontbijtspek gebruikt. Vraag eventueel aan je slager of hij ze wat dikker wil snijden.

Ingrediënten

  • Kant-en-klaar deeg voor 6 medium croissants (of ga gewoon bij de bakker enkele croissants halen)
  • 1 ei, losgeklopt
  • 6 plakjes ontbijtspek, iets dikker gesneden
  • 6 koffielepels stroop + optioneel extra om te dippen
croissants met spek en stroop

Zo maak je croissants met spek en stroop

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
  2. Snijd de plakjes croissantdeeg los op de naden. Leg de plakjes met de korte kant naar je toe en bestrijk ze met een koffielepel stroop.
  3. Leg een plakje ontbijtspek in de lengte op het deeg. Rol op en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Bestrijk de croissants met spek en stroop met wat van het losgeklopte ei. Schuif vervolgens de plaat in de oven. Bak ze in 10 tot 15 minuten gaar en goudbruin. Als je kant-en-klare croissants gebruikt, hou je de gaartijd beter wat in het oog. Is de spek krokant? Dan
  5. Tip: Dip de croissants eventueel nog in wat extra stroop.

Moet jij niks van die combinatie zoet-hartig hebben? Ga dan voor de zoeter dan zoete croissants met Nutella en banaan!

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Vul je hart met deze croissants met spek en stroop
Sluiten