Daarom zitten mannen dus graag met hun hand in hun broek

Als je naar een chillende man op de zetel kijkt, is de kans ontzettend groot dat hij met zijn hand in zijn broek zit. Waarom mannen dat zo nodig moeten doen? Misschien heb je een idee, maar er zijn meerdere verklaringen die je misschien niet helemaal verwacht.

1. Zo beschermt hij zijn zaakje

Onbewust wil een man graag zijn meest gevoelige plekje beschermen. Zijn hand in zijn broek geeft een comfortabel en veilig gevoel, zegt Vanessa Van Edwards, auteur van het boek ‘Human Lie Detection and Body Language 101’.

Een hand in zijn broek zorgt dus voor een nog relaxter gevoel, want ze beschermt zijn zaakje tegen een eventuele aanval, of die nu van een vriend komt of van een verdwaalde voetbal.

2. Hij wordt er rustig van

Staat de man in kwestie voor een belangrijke beslissing? Aaien over de buik of andere lichaamsdelen (op een niet-erotische manier) zorgt voor de aanmaak van het kalmerende stofje oxytocine. Ook hier geldt dus: een hand in zijn broek kan ontzettend kalmerend werken. Moeten wij toch ook een keer proberen dan.

3. Zo laat hij zien wie de baas is

Als mannen vroeger tegenover een vijand kwamen te staan, was een hand in de broek een teken van dominantie. Dit verschijnsel is nog niet helemaal verdwenen: mannen zitten soms ongemerkt aan hun kruis of wijzen ernaar zodra zij tegenover een ‘rivaal’ komen te staan. Op die manier laten mannen zien wie de baas is, zegt Rob Kominiarek, oprichter van het Alpha Male Medical Institute in Ohio.

Reageer op artikel:
Daarom zitten mannen dus graag met hun hand in hun broek
Sluiten