Dankzij deze 8 handige trucjes heb je nooit meer last van pluizig haar

Niks zo irritant als door de regen fietsen en met een ‘coupe ontploft’ op je werk aankomen. Vooral in de winter hebben veel vrouwen last van pluizig haar terwijl je er met een paar simpele trucs al snel vanaf bent of het zelfs kan voorkomen. Wij hebben wat handige tricks voor je op een rij gezet.

Tips tegen pluizig haar

Koud water

Als je je haar wast, was de shampoo dan altijd uit met koud water of spoel in ieder geval na met koud water. Dit zorgt ervoor dat de haarschubben weer sluiten en je haar minder droog aanvoelt na het wassen. Daar wordt het immers alleen maar pluiziger van.

Niet te vaak wassen

Was je haar niet te vaak: maximaal drie keer per week moet voldoende zijn. Kies ook voor een shampoo zonder siliconen.

Conditioner of haarsmasker

Het is misschien vanzelfsprekend, maar gebruik na het wassen met gewone shampoo altijd nog een conditioner of haarmasker. Dit herstelt je haar waardoor je haarschubben weer sluiten en je haar minder droog aanvoelt.

Olie of haarserum

Maak gebruik van een verzorgende olie of haarserum. Dat werkt niet alleen hydraterend, het geeft je haar ook nog eens een mooie glans.

Niet wrijven

Als je je haar hebt gewassen, wrijf je waarschijnlijk je haar eerst droog met een handdoek. Niet doen. Je maakt je haar daarmee kapot dus je kunt je haar beter drogen met een föhn (en hittebeschermer).

Satijnen kussenhoes

Voorkom hoe dan ook dat je gaat slapen met nat haar. Ben je eigenwijs? Slaap dan op z’n minst op een satijnen kussenhoes. Dan ontstaat er veel minder wrijving tussen je haar en je kussen.

Haarlak

Spuit haarlak op je borstel voordat je je haar borstelt. Daarmee voorkom je dat je pluizende sprietjes krijgt.

Vermijd regen

Bind je haar op de fiets in een staart of doe een muts op. Regen is een van de grootste boosdoeners van pluizig haar en we weten allemaal dat het weer hier in België behoorlijk snel kan omslaan.

Ook interessant:

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Dankzij deze 8 handige trucjes heb je nooit meer last van pluizig haar
Sluiten