Jill
Jill Uit 13 feb 2019

7 date-ideeën voor valentijn als je partner niet meteen gek is op 14 februari

Heb je al een paar hints gedropt, maar krijg je zo stilaan het idee dat je niet op een bos bloemen en pralines hoeft te rekenen op valentijn? Dat hoeft nog niet te betekenen dat jullie helemaal niéts kunnen doen. Sla de cadeautjes over en verras hem met een originele date waar hij niet van met zijn ogen gaat rollen. 

Board games

Gris die PlayStation-console of smartphone uit zijn handen en organiseer een oldskool spelletjesavond. Monopoly, Risk, Colonisten van Catan of Mens-Erger-Je-Niet: je maakt de avond zo strategisch of simpel als je zelf wilt. Bepaal een prijs voor de winnaar en jullie zijn een hele avond zoet.

originele dates valentijn

Ontsnap uit een escape room

In alle grote steden vind je tegenwoordig wel een escaperoom. Origineel, leuk en spannend. Als je stalen zenuwen hebt, that is. Je kunt de avond afsluiten op café en napraten over jullie geniale ontsnapping. Of in de pintjes (wijntjes) vliegen om te verwerken dat jullie technisch gezien voor eeuwig en altijd in die kamer zouden moeten zitten.

Ga op mini-kroegentocht

Jullie hebben vast wel een paar favoriete cafés of plekken waar voor jullie allebei toffe herinneringen aan vasthangen: het café waar jullie je eerste date hadden, de bar waar je net iets te zat buitenkwam en waarna jullie nog uren door de stad doolden of die ene cocktailbar waar de Cosmopolitans zo lekker zijn.

Struin ze allemaal af en voorzie alvast een Dafalgan of twee voor de dag nadien.

originele dates valentijn

Virtual reality bij The Park

In Antwerpen vind je The Park Playground, de eerste locatie in ons land waar je games in virtual reality kunt spelen. Ga voor 34,99 euro de strijd aan tegen zombies of red de mensheid als een team mariniers. Leuk voor je gamend lief, maar ook tof als je enkel ervaring hebt met ‘Freddie Fish’ en ‘Pajama Sam’.

Maak een watchlist voor elkaar

Eentje voor de filmfreaks: maak een lijstje voor elkaar met tien toffe films die de ander nog niet gezien heeft en kies er eentje uit om samen te kijken. Ook voor de volgende dates zit je goed én je kunt het lijstje eindeloos blijven aanvullen. PS: Doe alsof je ‘Lord Of The Rings’ leuk vindt. We spreken uit ervaring.

originele dates valentijn

Ga op restaurant

Héél origineel is deze natuurlijk niet, maar is je lief (of ben jij) écht niet romantisch ingesteld? Dan kun je altijd voor de veilige optie gaan en op restaurant gaan, onder het motto “eten moet je toch”. Ga voor een restaurant waar jullie allebei nog niet geweest zijn om er toch een verrassingselement in te steken.

Neem een bad, bouw een fort en bestel sushi

If all else fails kun je ook gewoon gezellig binnenblijven, samen in bad gaan (met bruisballen!), een dekenfort bouwen en in de living slapen, terwijl jullie wachten op jullie Uber Eats-bestelling en de kinderen bij oma en opa logeren. #deleven

originele dates valentijn
Weinig tijd? Dan is een date van een uur de oplossing voor jullie.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
7 date-ideeën voor valentijn als je partner niet meteen gek is op 14 februari
Sluiten