Plezant op restaurant #3: De Werf in Leuven, voor de kleine bouwer

Uit

Gaan eten met de kinderen én tegelijk wat qualitytime met je lief spenderen lijkt soms onmogelijk. Gelukkig zijn er genoeg restaurants waar zowel jij als je kroost uren willen doorbrengen. Elke week geven je er zo eentje. Deze week: De Werf in Leuven. 

De Werf

Voor een Leuvens restaurant dat vooral bekendstaat om haar democratische prijzen en bijgevolg enorm in trek is bij studenten is het niet zo evident om ook populair te zijn bij kinderen. De Werf slaagt hier echter wonderwel in.

In de zomer kan je kroost spelen op het heerlijke Hogeschoolplein en ligt er speelgoed op het terras, en ook als je de kaart bekijkt, zie je duidelijk dat je kinderen zich hier wel zullen vermaken. Voor kinderen ‘tot 99 jaar’ (ook de bomma kan mee) staat er namelijk heel wat lekkers klaar.

Het leukste van al? De namen van de gerechten. Denk: kinderspaghetti met rode saus, baby chowder videeke (ontplofte pistolet met kipfricassee), baby chowder met prottebonensaus (ontplofte pistolet met chili con carne) of een booke met choco.

Babbel- en knabbelcafé

Ook de rest van de kaart is doorspekt met het heerlijke Leuvense dialect (stil of woelend water, zakje brood met goei boter en een klein déjeunéke) en de vleesliefhebber kan in de plaats van ‘tomatensoep met ballekes’ gaan voor ‘ballekes met tomatensoep’.

Bovendien houden je kinderen zich vast zelf wel bezig, want ook het eten is nog niet ‘af’ als je het krijgt. Je chocolademelk moet je nog zelf afmaken met chocolade snoepjes, koffie krijg je in een gigantische thermos en ook het interieur is allesbehalve afgelikt.

Oh enne … Als je die kleine koters eens thuis wilt laten kun je ook met je vriendinnen in De Werf terecht, want het restaurant omschrijft zichzelf als een knabbel- en babbelcafé – en roddelen mag ook. Hoef je ons geen twee keer te vertellen.

PS: Hun petit-beurretaart is le-gen-da-risch.

De Werf

Hogeschoolplein 5
3000 Leuven